salade met kipshoarma en frisse dressing

salade met kipshoarma en frisse dressing
Deel met je vrienden:

salade met kipshoarma en frisse dressing

4 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Oosterse
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram kippendijfilets
  • 1,5 eetlepel shoarma kruiden ik gebruikte zelfgemaakte kruiden (recept staat op de blog)
  • 200 gram romaine sla
  • 250 gram cherry tomaten in partjes gesneden
  • 1/2 komkommer in kleine blokjes gesneden
  • 1/2 rode ui in dunne halve ringetjes gesneden
  • 1 of 2 stuk(s) avocado in stukjes gesneden
  • 10 blaadjes verse munt fijngehakt
  • handje verse peterselie fijngehakt
  • 1/2 limoen
  • sriracha optioneel

FRISSE DRESSING

  • 2 flinke eetlepels Griekse of Turkse yoghurt
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1/3 theelepel uienpoeder
  • 1/3 theelepel knoflookpoeder
  • 2 theelepels gedroogde peterselie
  • scheutje extra vierge olijfolie
  • scheutje water

Instructies

  • Snijd eventueel stukjes bot of grote stukken vet van de kippendijfilets. Leg de kip in een diep bord of mengkom en meng de kip met een scheutje olijfolie en 1,5 eetlepel shoarmakruiden. (als je de tijd hebt, marineer de kip dan van te voren) Grill de kip gaar en goudbruin in 15-20 minuten. (je kan de kip ook gewoon bakken of op de bbq bereiden) Snijd de kip vervolgens in dunne reepjes.
  • Maak de dressing door alle ingrediënten hiervoor te mengen.
  • Leg de sla in een schaal en leg hierop de cherrytomaten, komkommer, avocado, ui en de gegrilde kip. Besprenkel met de dressing, bestrooi met de fijngehakte munt en peterselie en knijp een halve limoen eroverheen. Als je van pit houdt, is het lekker om wat sriracha over de salade te doen.
  • Serveer eventueel met gebakken pita's.