Deze romige spaghetti met prei en tonijn is wat ons betreft echt comfort food op en top. Gelukkig staat dit recept wel mega snel op tafel. Meestal duurt comfort food namelijk best een tijdje om te maken. Eigenlijk is deze romige spaghetti per ongeluk ontstaan. Beaudine wilde namelijk graag een pasta roomsaus met courgette eten. Ik had alleen nog twee stuks prei liggen die wel echt gebruikt moesten worden. Anders zou de prei namelijk in de kliko belanden en dat is toch zonde! Zoekende op Familie over de Kook heb ik uiteindelijk een mengelmoes van recepten gebruikt om dit recept te maken. Het was even een gok maar wel een gok die (gelukkig) erg lekker heeft uitgepakt. Daarom wil ik je dit recept niet onthouden. Deze romige spaghetti staat binnen een half uurtje al dampend bij je op tafel.
TIP: in dit recept gaan 3 eidooiers. Wil je dit liever niet gebruiken? Gebruik dan wat meer crème fraîche en eventueel een scheutje witte wijn of water.
recept romige spaghetti met prei en tonijn
Spaghetti met prei en tonijn
Ingrediënten
- 350 gram spaghetti
- 2 stuks prei gewassen en ik halve ringen gesneden
- 1 rode ui gesnipperd (niet te groot)
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 bekertje crème fraîche 200 gram
- 3 eidooiers
- 75 gram extra belegen kaas geraspt (zo fijn mogelijk raspen)
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper
- snufje zout
- 2 blikjes tonijn ik gebruikte tonijn op zonnebloemolie (ik gebruikte 2 blikjes van 145 gram)
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- flinke snuf pul biber of chilivlokken
- 1 groentebouillonblokje
Instructies
- Meng de eidooiers met de crème fraîche, geraspte kaas, paprikapoeder, kerriepoeder, nootmuskaat, peper, zout, gedroogde oregano en chilivlokken.
- Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan en bak de uien met de prei en de knoflook voor ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tonijn toe en bak 2 minuutjes mee. Zet het vuur iets lager en voeg het romige eidooier-crème fraîche mengsel toe. Laat dit op laag vuur staan en roer regelmatig door.
- Kook ondertussen de spaghetti gaar in een pan met ruim kokend water en het bouillonblokje. Giet de spaghetti af en schep door de romige prei-tonijn saus. (bewaar eventueel een beetje kookvocht en voeg dit aan de saus toe)
- TIP: serveer de spaghetti met eventueel een beetje extra geraspte kaas.
spaghetti met prei en tonijn
Simpel, redelijk gezond 😉 en echt ontzettend lekker. Deze romige spaghetti met prei en tonijn gaan we zeker nog veel vaker maken. Wij aten er een stokbroodje met Boursin bij. Meestal maak ik zelf mijn kruidenroomkaas maar deze nieuwe Boursin kregen we pasgeleden opgestuurd en dat moet natuurlijk wel geproefd worden. Onze jongste Amaranthe is echt verzot op Boursin en eet zo’n kuipje het liefst in haar eentje op. Deze nieuwe Zacht en Romig variant is een stuk beter smeerbaar dan de “gewone” variant. De gewone versie is alleen wel iets meer uitgesproken van smaak.
andere lekkere recepten met spaghetti
- klik op de foto’s om naar het desbetreffende recept te gaan
Spaghetti met tonijn in pittige tomatensaus:
Pittige tomatensaus met gehakt en spaghetti:
Spaghetti met prei en krokant gebakken spekjes:
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook. Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.