75gramextra belegen kaasgeraspt (zo fijn mogelijk raspen)
flinkesnufvers gemalen zwarte peper
snufjezout
2blikjestonijnik gebruikte tonijn op zonnebloemolie (ik gebruikte 2 blikjes van 145 gram)
2theelepelsgedroogde oregano
2theelepelspaprikapoeder
1theelepelkerriepoeder
1/2theelepelnootmuskaat
flinkesnufpul biberof chilivlokken
1groentebouillonblokje
Instructions
Meng de eidooiers met de crème fraîche, geraspte kaas, paprikapoeder, kerriepoeder, nootmuskaat, peper, zout, gedroogde oregano en chilivlokken.
Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan en bak de uien met de prei en de knoflook voor ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tonijn toe en bak 2 minuutjes mee. Zet het vuur iets lager en voeg het romige eidooier-crème fraîche mengsel toe. Laat dit op laag vuur staan en roer regelmatig door.
Kook ondertussen de spaghetti gaar in een pan met ruim kokend water en het bouillonblokje. Giet de spaghetti af en schep door de romige prei-tonijn saus. (bewaar eventueel een beetje kookvocht en voeg dit aan de saus toe)
TIP: serveer de spaghetti met eventueel een beetje extra geraspte kaas.