Rode linzensoep met cajun kruiden. Deze heerlijke soep zit bomvol smaak en gezonde voedingstoffen. Ik zeg smullen maar!
Wij eten in de avond graag een kom soep maar tijdens de lunch is het natuurlijk ook heerlijk om een kommetje soep te eten.
Eet jij ook zo graag soep? Probeer dan ook eens de volgende recepten uit: broccoli soep met courgette, romige tomatensoep of maak eens de bloemkoolsoep met kerrie.
rode linzensoep
Tegenwoordig worden er gelukkig steeds vaker linzen gegeten. Linzen zitten namelijk vol gezonde mineralen, vitamines en vezels.
Ik heb voor deze soep rode linzen gekozen maar je kunt eventueel ook gele linzen gebruiken. Rode linzen zijn redelijk neutraal van smaak en daardoor ideaal om lekker op smaak te brengen met specerijen.
Dit keer heb ik veel cujun kruiden gebruikt. Verder breng ik de soep nog verder op smaak met paprikapoeder, komijnzaad en verse kruiden zoals platte peterselie en koriander.
Naast rode linzen voeg ik ook nog paprika en prei toe aan de soep. Deze soep is dus echt heel erg gezond en voedend.
Recept rode linzensoep met cajun kruiden
Rode linzensoep met cajun kruiden
Ingrediënten
- 200 gram rode linzen
- 1 ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook
- 1 prei in ringen gesneden
- 1 paprika in blokjes gesneden
- 7 gram koriander fijngehakt
- 7 gram platte peterselie fijngehakt
- 2 laurierblaadjes
- 1,5 eetlepel cajun kruiden
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijnzaad
- flinke snuf versgemalen zwarte peper
- snufje zout optioneel
- 1 theelepel suiker
- 1 groentebouillonblokje
- 70 gram tomatenpuree
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 liter water
Instructies
- Spoel de linzen af onder koud water.
- Verhit een scheutje olie in een soeppan. Fruit de uien met de prei, paprika en knoflook kort aan.
- Voeg alle specerijen toe en verkruimel het bouillonblokje erbij, bak alles kort aan.
- Voeg dan de tomatenpuree toe en bak tevens kort mee.
- Voeg de linzen toe samen met de tomatenblokjes, water en suiker. Leg de laurierblaadjes erbij en laat de soep met de deksel op de pan ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen.
- Haal de laurierblaadjes eruit, pureer de soep met een staafmixer en breng eventueel extra op smaak met peper en/of zout. Roer er vervolgens de fijngehakt peterselie en koriander doorheen. Eet smakelijk!
- TIP: wij houden wel van een klein beetje pit, dus ik bestrooi de soep vlak voor serveren met nog een beetje chilivlokken.
Rode linzensoep met cajun
Wij aten bij de rode linzensoep een ciabatta met feta dip maar je kunt natuurlijk ook een stokbroodje met kruidenroomkaas erbij eten of wat dacht je van een heerlijke tosti.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.