rode linzensoep met cajun kruiden

rode linzensoep met cajun kruiden

Rode linzensoep met cajun kruiden. Deze heerlijke soep zit bomvol smaak en gezonde voedingstoffen. Ik zeg smullen maar!

rode linzensoep met cajun kruiden

Eet jij ook zo graag soep? Probeer dan ook eens de volgende recepten uit: broccoli soep met courgette, romige tomatensoep of maak eens de bloemkoolsoep met kerrie.

rode linzensoep

Tegenwoordig worden er gelukkig steeds vaker linzen gegeten. Linzen zitten namelijk vol gezonde mineralen, vitamines en vezels.

Ik heb voor deze soep rode linzen gekozen maar je kunt eventueel ook gele linzen gebruiken. Rode linzen zijn redelijk neutraal van smaak en daardoor ideaal om lekker op smaak te brengen met specerijen.

Dit keer heb ik veel cujun kruiden gebruikt. Verder breng ik de soep nog verder op smaak met paprikapoeder, komijnzaad en verse kruiden zoals platte peterselie en koriander.

Naast rode linzen voeg ik ook nog paprika en prei toe aan de soep. Deze soep is dus echt heel erg gezond en voedend.

Recept rode linzensoep met cajun kruiden

rode linzensoep met cajun kruiden

Rode linzensoep met cajun kruiden

Deze rode linzensoep met cajun kruiden is niet alleen ontzettend lekker, de soep is ook nog eens heel gezond.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Nederlands
Trefwoord: cajun kruiden, gezonde soep, maaltijdsoep, rode linzen, soep
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram rode linzen
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 prei in ringen gesneden
  • 1 paprika in blokjes gesneden
  • 7 gram koriander fijngehakt
  • 7 gram platte peterselie fijngehakt
  • 2 laurierblaadjes
  • 1,5 eetlepel cajun kruiden
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnzaad
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper
  • snufje zout optioneel
  • 1 theelepel suiker
  • 1 groentebouillonblokje
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 liter water

Instructies

  • Spoel de linzen af onder koud water. 
  • Verhit een scheutje olie in een soeppan. Fruit de uien met de prei, paprika en knoflook kort aan. 
  • Voeg alle specerijen toe en verkruimel het bouillonblokje erbij, bak alles kort aan. 
  • Voeg dan de tomatenpuree toe en bak tevens kort mee.
  • Voeg de linzen toe samen met de tomatenblokjes, water en suiker. Leg de laurierblaadjes erbij en laat de soep met de deksel op de pan ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen. 
  • Haal de laurierblaadjes eruit, pureer de soep met een staafmixer en breng eventueel extra op smaak met peper en/of zout. Roer er vervolgens de fijngehakt peterselie en koriander doorheen. Eet smakelijk!
  • TIP: wij houden wel van een klein beetje pit, dus ik bestrooi de soep vlak voor serveren met nog een beetje chilivlokken.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Rode linzensoep met cajun

rode linzensoep met cajun kruiden

Wij aten bij de rode linzensoep een ciabatta met feta dip maar je kunt natuurlijk ook een stokbroodje met kruidenroomkaas erbij eten of wat dacht je van een heerlijke tosti.