Pittige pindasaus met crispy chili olie - mega lekker!

Pittige pindasaus met crispy chili olie - mega lekker!
avondeten, Bijgerecht, Lunch
Nederlands
Deze tijd ben jij bezig: 3 minuten
Totale bak/stoof tijd: 5 minuten
Deze pittige pindasaus met crispy chili-olie is echt super lekker! Het is heerlijk bij saté, noedels, nasi of gewoon om in te dippen. Snel en makkelijk gemaakt.
Direct naar recept

Maak je pindasaus nog lekkerder met crispy chili-olie. Dit is echt een super lekkere combinatie en maakt je pindasaus lekker pittig. Deze pindasaus is heerlijk bij Surinaamse nasi, bij bami, bij noedels of bij zelfgemaakte gado gado! Nu zal het geen verrassing zijn maar wij eten deze pittige pindasaus ook graag bij frietjes met mayonaise 😋 Gelukkig is zelf pindasaus maken ontzettend makkelijk! Binnen 5 minuten maak je dit recept al klaar.

Een kommetje met heerlijke pittige pindasaus gemaakt met pindakaas, cripsy chili-olie, ketjap en specerijen.

Waarom crispy chili-olie gebruiken

Dat wij van een beetje pit houden is geen geheim meer als je ons langer volgt. Crispy chili-olie geeft je pindasaus extra veel smaak. Het zorgt voor een lekkere pittigheid maar ook voor een beetje extra crunch. Een klein schepje kan je hele saus veranderen. Wij gebruiken dit tegenwoordig bijna overal wel bij en op. Zo is het ook erg lekker op een broodje warme beenham maar ik voeg het ook toe aan ons recept voor rendang.

Recept pittige pindasaus met crispy chili-olie

een kommetje met pittige pindasaus, cripsy chili-olie en ketjap manis gemaakt van pindakaas.

Pittige pindasaus met crispy chili-olie

Deze pittige pindasaus met crispy chili-olie is echt super lekker! Het is heerlijk bij saté, noedels, nasi of gewoon om in te dippen. Snel en makkelijk gemaakt.
Vind jij dit recept lekker?
Print Recept Pinterest Bewaar in jouw kookboek
Gang: avondeten, Bijgerecht, Lunch
Keuken: Nederlands
Trefwoord: crispy chili olie, pindasaus, pindasaus recept, pittige pindasaus
Voorbereidingstijd: 3 minuten
Bereidingstijd: 2 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 1 schaaltje

Ingrediënten

  • 4 flinke eetlepels pindakaas met nootjes
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 3 flinke theelepels crispy chili-olie
  • 1 flinke eetlepel ketchup
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • heet water naar eigen inzicht en smaak

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de pittige pindasaus en verwarm op middelhoog vuur tot de pindasaus de juiste dikte heeft. Zet het vuur vervolgens laag en houdt de pindasaus warm. 
  • TIP: in plaats van water kan je ook kokosmelk gebruiken.
    TIP: serveer de pittige pindasaus in een schaaltje en verdeel er extra crispy chili-olie overheen en bestrooi eventueel met een beetje seroendeng.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

5 veelgestelde vragen over pittige pindasaus (FAQ)

Is crispy chili-olie heel pittig?

Dat ligt eraan hoeveel je gebruikt! Begin met een klein beetje en proef tussendoor. Meer toevoegen kan altijd nog.

Waar koop je crispy chili-olie?

Tegenwoordig verkoopt bijna iedere supermarkt dit product en anders sowieso bij een Toko.

Kan ik iets anders gebruiken?

Dat kan zeker! Je kunt sambal, sriracha of chilivlokken gebruiken maar dan mis je wel die knapperige stukjes.

Hoe lang blijft de pindasaus goed?

In de koelkast…afgesloten….blijft het ongeveer drie dagen goed.

Hoe maak je de pindasaus romig?

Voeg in plaats van water een beetje kokosmelk toe. Dit geeft de pindasaus een heerlijke romige en ietwat zoetere smaak.

Welke pindakaas gebruik je voor pindasaus

Welke pindakaas je wilt gebruiken hangt af van je persoonlijke smaak. Een romige pindakaas maakt de saus lekker glad, terwijl een pindakaas met stukjes zorgt voor wat extra bite. Voor deze pittige pindasaus gebruik ik zelf het liefst een pindakaas met stukjes.

Hopelijk heb je nu ook trek gekregen om deze pittige pindasaus met crispy chili-olie te gaan proberen. Experimenteer ook gerust met de verhoudingen want dat is het leuke aan zelfgemaakte pindasaus, je kunt het helemaal naar je eigen smaak aanpassen. 😋

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *