Maak je pindasaus nog lekkerder met crispy chili-olie. Dit is echt een super lekkere combinatie en maakt je pindasaus lekker pittig. Deze pindasaus is heerlijk bij Surinaamse nasi, bij bami, bij noedels of bij zelfgemaakte gado gado! Nu zal het geen verrassing zijn maar wij eten deze pittige pindasaus ook graag bij frietjes met mayonaise 😋 Gelukkig is zelf pindasaus maken ontzettend makkelijk! Binnen 5 minuten maak je dit recept al klaar.

Waarom crispy chili-olie gebruiken
Dat wij van een beetje pit houden is geen geheim meer als je ons langer volgt. Crispy chili-olie geeft je pindasaus extra veel smaak. Het zorgt voor een lekkere pittigheid maar ook voor een beetje extra crunch. Een klein schepje kan je hele saus veranderen. Wij gebruiken dit tegenwoordig bijna overal wel bij en op. Zo is het ook erg lekker op een broodje warme beenham maar ik voeg het ook toe aan ons recept voor rendang.
Recept pittige pindasaus met crispy chili-olie

Pittige pindasaus met crispy chili-olie
Ingrediënten
- 4 flinke eetlepels pindakaas met nootjes
- 5 eetlepels ketjap manis
- 3 flinke theelepels crispy chili-olie
- 1 flinke eetlepel ketchup
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- snuf versgemalen zwarte peper en zout
- heet water naar eigen inzicht en smaak
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de pittige pindasaus en verwarm op middelhoog vuur tot de pindasaus de juiste dikte heeft. Zet het vuur vervolgens laag en houdt de pindasaus warm.
- TIP: in plaats van water kan je ook kokosmelk gebruiken.TIP: serveer de pittige pindasaus in een schaaltje en verdeel er extra crispy chili-olie overheen en bestrooi eventueel met een beetje seroendeng.
5 veelgestelde vragen over pittige pindasaus (FAQ)
Dat ligt eraan hoeveel je gebruikt! Begin met een klein beetje en proef tussendoor. Meer toevoegen kan altijd nog.
Tegenwoordig verkoopt bijna iedere supermarkt dit product en anders sowieso bij een Toko.
Dat kan zeker! Je kunt sambal, sriracha of chilivlokken gebruiken maar dan mis je wel die knapperige stukjes.
In de koelkast…afgesloten….blijft het ongeveer drie dagen goed.
Voeg in plaats van water een beetje kokosmelk toe. Dit geeft de pindasaus een heerlijke romige en ietwat zoetere smaak.
Welke pindakaas gebruik je voor pindasaus
Welke pindakaas je wilt gebruiken hangt af van je persoonlijke smaak. Een romige pindakaas maakt de saus lekker glad, terwijl een pindakaas met stukjes zorgt voor wat extra bite. Voor deze pittige pindasaus gebruik ik zelf het liefst een pindakaas met stukjes.


Hopelijk heb je nu ook trek gekregen om deze pittige pindasaus met crispy chili-olie te gaan proberen. Experimenteer ook gerust met de verhoudingen want dat is het leuke aan zelfgemaakte pindasaus, je kunt het helemaal naar je eigen smaak aanpassen. 😋
Heb jij een favoriete manier om pindasaus te eten? Laat het ons weten in de reacties, we zijn altijd benieuwd naar nieuwe combinaties. 🤩