Deze pittige pindasaus met crispy chili-olie is echt super lekker! Het is heerlijk bij saté, noedels, nasi of gewoon om in te dippen. Snel en makkelijk gemaakt.
Trefwoord: crispy chili olie, pindasaus, pindasaus recept, pittige pindasaus
Voorbereidingstijd: 3 minutenminuten
Bereidingstijd: 2 minutenminuten
Totale tijd: 5 minutenminuten
Servings: 1schaaltje
Scherm blijft aan zolang je kookt.
Wat heb je nodig (ingrediënten)
4 flinkeeetlepelspindakaas met nootjes
5eetlepelsketjap manis
3 flinketheelepelscrispy chili-olie
1 flinkeeetlepelketchup
1/2theelepelknoflookpoeder
snufversgemalen zwarte peper en zout
heet waternaar eigen inzicht en smaak
Zo maak je het (bereidingswijze)
Meng alle ingrediënten voor de pittige pindasaus en verwarm op middelhoog vuur tot de pindasaus de juiste dikte heeft. Zet het vuur vervolgens laag en houdt de pindasaus warm.
TIP: in plaats van water kan je ook kokosmelk gebruiken.TIP: serveer de pittige pindasaus in een schaaltje en verdeel er extra crispy chili-olie overheen en bestrooi eventueel met een beetje seroendeng.