pittige kerriemayonaise maken

pittige kerriemayonaise maken

Pittige kerriemayonaise maken. Voortaan maak je heel simpel zelf een heerlijke kerriemayonaise en uiteraard is onze ietwat pittig van smaak.

Pittige kerriemayonaise maken

Ik kan natuurlijk gaan prediken dat deze pittige kerriemayonaise heel gezond is omdat ik Griekse yoghurt gebruikt heb. Een sausje word eigenlijk altijd lekkerder met een flinke klodder mayonaise. Deze kerriemayonaise (die maar liefs 2 grote eetlepels mayo bevat) is dus zeker niet slank makend.

Het valt mij trouwens bij veel bloggers op, dat zodra er een “gezond” product gebruikt wordt, het hele recept ineens gezond is. Wat zijn wij mensen toch gevoelig geworden voor het woordje “GEZOND”. Wat een onzin allemaal! Naar mijn menig is iets gezond als je iets met mate eet.

De hele dag chiazaad kauwen kan natuurlijk nooit gezond zijn. Evenals 3x per dag de homestyle crispy chicken van de Mcdonald’s naar binnenwerken niet gezond is. Die was overigens wel echt heel erg lekker. Dus geniet van deze kerrie mayonaise. Geniet ook zeker van de recepten die allemaal nog op de blog gaan komen met deze kerriemayonaise (en alle andere recepten natuurlijk ook)

Recept pittige kerriemayonaise

pittige kerriemayonaise maken

pittige kerriemayonaise

Kerrie mayonaise zelf maken is echt ontzettend simpel. Binnen 2 minuten geniet jij van een smaakvolle pittige kerriemayonaise
3.50 van 18 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Lunch, Snack
Keuken: Nederlands
Trefwoord: kerrie, kerrie mayonaise, kerriemayonaise
Voorbereidingstijd: 2 minuten
Totale tijd: 2 minuten
Porties: 1 schaaltje

Ingrediënten

  • 3 flinke eetlepels mayonaise
  • 2 flinke eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 3/4 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel sriracha meer als je van pittig houdt
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper
  • snufje zout
  • scheutje heet water
  • 1 flinke theelepel kurkuma
  • paar takjes verse bieslook fijngehakt en optioneel

Instructies

  • Meng de kerriepoeder, kurkuma, uienpoeder met een scheutje heet water in een schaaltje. Voeg aan het kerriemengsel 3 flinke eetlepels mayonaise, 2 flinke eetlepels Griekse yoghurt, 1 tl sriracha, snuf peper, snuf zout en wat fijngesneden bieslook (optioneel) toe. Roer alles goed door elkaar en laat de kerriemayonaise op smaak komen in de koelkast.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

kerriemayonaise zelf maken

kerriemayonaise
Deze kerriemayonaise is lekker pittig door de sriracha. Naast de pittige sriracha mayonaise met krokante spek is dit momenteel één van onze favoriete sausjes. Houd je nu niet zo van pittig, laat dan de sriracha weg uit het recept…geen probleem 🙂 
pittige kerriemayonaise
Ik ga jullie alvast lekker maken met twee gerechten die ik gemaakt heb met de pittige kerriemayonaise. Eén daarvan is deze kipburger met gekarameliseerde ui. Zoooo lekker!!! Zeker als je de kipburger op de bbq klaarmaakt. 
kip kerrie salade
Het is geen aardappelsalade, het is geen kip kerriesalade, het is ook geen eiersalade….. het is…. een kip kerriesalade met gerookte kip, aardappel en ei. Het beste van 3 werelden, echt een feestje om te eten!

Een andere lekkere kerriemayonaise die ik regelmatig maak zie je op onderstaande foto. Als je op de foto klikt, dan ga je naar het recept van die kerrie mayo toe. 

kerrie mayonaise zelf maken