broodje gepaneerde speklap met pittige kerriemayonaise

broodje gepaneerde speklap met pittige kerriemayonaise

Is het al januari? Nee! Gelukkig maar! Dan kan ik met een gerust hart het recept delen van dit broodje gepaneerde speklap met pittige kerriemayonaise. Ik heb het recept maar meteen uitgeschreven, want in januari, als iedereen weer massaal aan de lijn is, hoef ik natuurlijk niet aan te komen met deze caloriebom. Wij doen niet aan diëten en ook in het nieuwe jaar eet ik alles wat ik de afgelopen tijd ook gegeten heb. Alles met mate en je hoeft je nergens druk om te maken. Is jouw goede voornemen om wel te gaan diëten, dan zou ik toch nog eventjes snel dit broodje naar binnen proppen. Zonde als je dit super lekkere broodje met krokante speklapjes niet geproefd hebt namelijk.

recept broodje gepaneerde speklap

Recept Afdrukken
gepaneerde speklap met pittige kerrie mayonaise
Maaltijd avondeten, Lunch
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 6-10 minuten
Porties
broodjes
Ingrediënten
pittige kerrie mayonaise
Maaltijd avondeten, Lunch
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 6-10 minuten
Porties
broodjes
Ingrediënten
pittige kerrie mayonaise
Instructies
  1. Begin met het maken van de pittige kerriemayonaise. Meng hiervoor alle ingrediënten en zet dit in de koelkast.
  2. Wrijf de speklapjes aan beide kanten in met peper, zout, chilipoeder en kerriepoeder. Laat dit het liefst even 30 minuten intrekken.
  3. Leg de bloem, panko en losgeklopte ei op aparte borden. Meng door de panko een snufje zwarte peper. Haal de speklapjes eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door de panko. Verhit in een hapjespan een scheutjes olie en 25 gram roomboter. Bak de speklapjes in 6-10 minuten goudbruin en gaar op middelhoog vuur.
  4. Smeer de broodjes aan beide zijden in met de pittige kerriemayonaise. Leg op de onderkant een blaadje romaine sla, tomaat en hierop een krokant speklapje. Leg daarop een plakje cheddar kaas en klaar is kees!
Deel dit Recept

 

Wie verzint er nu een broodje gepaneerde speklap? Nou ik!! Het is echt super simpel om te maken en niet alleen lekker als avondeten maar ook voor de lunch is dit recept een dikke aanrader 😉 
Een caloriebom van heb ik jou daar….maar….lekker!!! De pittige kerriemayonaise is ook super lekker om je frietjes in te dopen. Het is dus absoluut geen straf om iets extra’s te maken.

de volgende recepten vind je misschien ook lekker