pittige hutspot met gehakt en kaas

pittige hutspot met gehakt en kaas

Deze pittige hutspot met gehakt en kaas is echt een ontzettend lekkere hutspot. Zoals je misschien van ons al gewend bent, gaan er weer heerlijke kruiden in en natuurlijk is deze stamppot ook weer iets pittig. De hutspot zelf is overigens niet heel spannend maar het gehakt wat eroverheen gaat wel 🙂 Mocht je dus niet zo’n fan zijn van hutspot, wat ik me niet kan voorstellen maar goed, het gehaktmengsel kan je natuurlijk ook bij een andijviestamppot of prei stamppot eten.

Recept pittige hutspot met gehakt en kaas

pittige hutspot met gehakt en kaas

pittige hutspot met gehakt en kaas

3.78 van 9 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo iets kruimige aardappelen geschild en in kleinere stukken gesneden
  • 1 zak (500gram) hutspot
  • 100 gram geraspte kaas ik gebruikte extra belegen
  • 50 milliliter Melk
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout

pittig gehakt mengsel

  • 300 gram half om half gehakt
  • 100 gram plakjes ontbijtspek fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • snuf chilipoeder
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder

Instructies

  • Kook de aardappels met de zak hutspot in 1 pan gaar. Maak ondertussen het pittige gehakt klaar: verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan. Bak kort de spek met knoflook, sambal badjak, komijnpoeder, gemberpoeder, chilipoeder, kerriepoeder en paprikapoeder. Voeg het gehakt toe en bak dit goudbruin en gaar. Voeg dan 1 tl sojasaus toe en bak dit kort mee.
  • Giet de aardappelen met hutspot af en stam dit tot een smeuïge stamppot met de melk en een klontje roomboter. Spatel de geraspte kaas erdoorheen en breng op smaak met peper en zout. Serveer het gehaktmengsel los erbij of schep het er doorheen. (mooier is los….lekkerder is erdoorheen) TIP: strooi er wat krokant gebakken uitjes overheen.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Tip: het is ook erg lekker om wat gebakken uitjes over de stamppot de strooien en een snufje extra chilivlokken. Mocht je trouwens een Turkse Supermarkt in de buurt hebben, haal dan eens een bakje met pul biber. Dit zijn chilivlokken maar hier zit een heerlijke zoetige smaak aan.

hutspot met gehakt en kaas

recept pittige hutspot met gehakt en kaas maken.
Ziet er best sjiek uit toch deze pittige hutspot met gehakt en kaas. Stamppotten zijn altijd echt waardeloos om goed en smaakvol op de foto te zetten. Gelukkig lukte het dit keer wel goed. Ook lekker maar minder mooi is om het gehakt door de hutspot te scheppen.
recept pittige hutspot met gehakt en kaas maken.
Ik heb meestal peterselie in huis en behalve dat het mooi staat op de foto geeft het de hutspot ook echt een heerlijke aardse smaak. Ik zou het niet speciaal kopen voor dit gerecht maar mocht je ook peterselie in huis hebben, dan is het absoluut een aanrader om een beetje eroverheen te strooien.

probeer ook eens onderstaande recepten

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/gehaktballen-in-cola-jus-kruidig-zoet-en-pittig/” target=_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/kip-korma-maken-zonder-pakjes-en-zakjes/” target=_blank]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/italiaanse-gehaktballetjes-in-pittige-tomatensaus/” target=_blank]