1250gramiets kruimige aardappelengeschild en in kleinere stukken gesneden
1zak hutspotik gebruik een zak van 500 gram
100gramgeraspte kaasik gebruik extra belegen
50milliliter melkoptioneel
flinkesnufversgemalen zwarte peper en zout
pittig gehakt mengsel
300gramhalf om half gehakt
100gramplakjes ontbijtspekfijngesneden
2teentjesknoflookgeraspt
1eetlepelsambal badjak
1/2theelepelkomijnpoeder
1/2theelepelgemberpoeder
snufjechilipoederoptioneel
2theelepelssojasaus
1theelepelpaprikapoeder
1theelepelkerriepoeder
Zo maak je het (bereidingswijze)
Maak de hutspot
Doe de aardappelen met de hutspot in een grote pan en voeg koud water toe tot alles net onder staat. Breng aan de kook en kook tot de aardappelen gaar zijn.
Giet de aardappelen met hutspot af en stamp dit tot een smeuïge stamppot met de melk en een klontje roomboter. Spatel de geraspte kaas erdoorheen en breng op smaak met peper en zout.
Wanneer de hutspot op het vuur staat bak het gehaktmengsel
Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan. Bak kort de spek met knoflook, sambal badjak, komijnpoeder, gemberpoeder, chilipoeder, kerriepoeder en paprikapoeder. Voeg het gehakt toe en bak dit goudbruin en gaar. Voeg dan de sojasaus toe en bak dit kort mee.
Serveer de hutspot met het gehaktmengsel. Los erbij staat mooier, erdoorheen is stiekem lekkerder. Eet smakelijk! TIP: bestrooi vlak voor serveren met gebakken uitjes en/of fijngehakte peterselie.