Pastasalade met carpaccio en pesto

Pastasalade met carpaccio en pesto
Deel met je vrienden:
pastasalade met carpaccio, pesto, pijnboompitten en Parmezaanse kaas

Pastasalade met carpaccio en pesto

4 van 4 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 350 gram pasta naar keuze ik gebruikte Trottole all’uove
  • 125 gram pesto
  • 85 gram rucola
  • 125 gram cherry tomaten in partjes gesneden
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • Parmezaanse kaas
  • snuf vers gemalen zwarte peper
  • snuf chilivlokken of pul biber
  • scheutje extra vierge olijfolie
  • 2 pakken (a 125 gram per stuk) carpaccio

Instructies

  • Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet de pasta af en meng met de pesto. Zet de pasta in de koelkast tot gebruik. (ik kook de pasta altijd in de ochtend)
  • Rooster vlak voor gebruik de pijnboompitten goudbruin. Leg in een schaal of op een groot bord de rucola. Leg daarop de pasta met pesto. Verdeel daaroverheen de pijnboompitten, cherry tomaatjes en de carpaccio. Besprenkel met een beetje extra vierge olijfolie en breng op smaak met flink wat geraspte Parmezaanse kaas, snuf vers gemalen zwarte peper en een snuf chilivlokken of pul biber.