We love pasta!!! Wij zijn echte pasta liefhebbers en deze pasta met tonijn en spinazie was ook echt weer onwijs lekker. Al zeg ik het zelf 😉 Je kan zoveel variëren met pastagerechten dat het echt nooit saai wordt om te eten. Ik heb dit keer Pipe Rigate gebruikt. Ik hoor je denken, de wat? Pipe Rigate zijn korte, dikke ovale buisjes waarin de saus goed blijft zitten. Deze pasta koop je gewoon bij de supermarkt, dus geen fancy gedoe hoor.
Voor wat extra “crunch” bestrooi ik de pasta vlak voor serveren met een beetje goudbruin gebakken amandelschaafsel. Uiteraard kan je de pasta ook serveren met geraspte kaas.
Pasta met tonijn en spinazie
De saus voor deze pasta met tonijn en spinazie maak je in nog geen 15 minuten klaar. Ik gebruik 2 blikjes tonijn op water. Op olie mag eventueel ook. Gebruik wat jijzelf lekkerder vindt. Verder gaat er verse spinazie door de saus, slagroom om het lekker romig te maken en natuurlijk mogen de specerijen ook niet ontbreken. Uiteraard fruit je voor de saus eerst een uitje met knoflook. Want zeg nu zelf….iedere pastasaus wordt toch lekkerder met ui en knoflook 😉
Recept pasta met tonijn en spinazie
pasta met tonijn en spinazie
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 300 gram pasta naar keuze ik gebruikte Pipe Rigate
- 1 grote ui fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 1 rode peper fijngesneden
- 1 bakje (250 gram) cherry tomaten gehalveerd
- 1 bekertje (250ml) slagroom
- 2 blikjes tonijn uitgelekt
- olie
- snufje peper en zout
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 groente bouillonblokje
- 300 gram verse spinazie
Instructies
- Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en bewaar eventueel een beetje kookvocht voor de saus.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit hierin de uien met de rode peper, knoflook, cherry tomaten, tonijn en een snuf peper en zout voor ongeveer 3 minuten. Voeg de paprikapoeder, gedroogde Italiaanse kruiden en de kerriepoeder toe. Verkruimel het bouillonblokje erbij en bak alles even kort mee. Voeg de spinazie toe in etappes en laat de spinazie slinken.
- Voeg het bekertje slagroom toe en laat dit een paar minuten zachtjes koken tot de saus iets indikt. Schep de gekookte pasta door de saus en voeg eventueel nog een beetje kookvocht toe.
- Breng de pasta op smaak met flink wat versgemalen zwarte peper en eventueel een beetje pul biber (chilivlokken)
pasta met tonijn: klaar binnen 30 minuten
Wil je deze maaltijd gezonder maken? Gebruik dan eventueel volkoren pasta in plaats van gewone pasta.
Andere lekkere pasta recepten
- Klik op de foto om naar het recept te gaan
VEGETARISCHE PASTA MET SPINAZIE EN BECHAMELSAUS
PASTA MET GEROOSTERDE GROENTEN EN CHORIZO
PASTASALADE MET PESTO EN GEGRILDE KIP
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken
UPDATE: dit recept heeft al ooit eens op Familie over de Kook gestaan maar de foto’s konden wel een flinke update gebruiken.