Pasta met salami in kruidige tomatensaus. Deze heerlijke pasta staat met 25 minuten al op tafel. Een ideale doordeweekse avondmaaltijd dus.
Pastasaus met salami
In plaats van gehakt gebruik ik dit keer blokjes salami. Dit geeft de saus meteen al super veel smaak. Zelf gebruikte ik de Stegeman Cervelaat kan ook anders. Deze worst bevat 30% minder vet dan een gewone salami/cervelaat worst.
Een tijdje geleden kregen wij deze worst opgestuurd om te proeven en sindsdien zijn wij om. Dit is overigens geen gesponsord artikel. Wij zijn oprecht fan van deze worst.
Een andere favoriete pasta bij ons thuis blijft ook de spaghetti in pittige tomatensaus.
Voor de pasta kan je uiteraard ook een andere salami/cervelaat worst gebruiken. Er is ook niets mis met een huismerk worst. Je pasta zal gewoon lekker zijn!
Wil je eens variëren? Gebruik dan chorizo blokjes. Chorizo is natuurlijk ook super lekker en geeft weer een hele andere smaak aan je pasta.
Penne of een andere pastasoort
Natuurlijk kan je ook een andere pastasoort gebruiken als je dat liever hebt. Het voordeel van penne is dat de saus in de “buisjes” gaat zitten.
Wil je deze pasta gezonder maken? Gebruik dan een volkoren pasta. Helaas vinden alleen bij ons thuis de kids volkoren pasta nog steeds niet zo heel erg lekker. En ja….ik zet het regelmatig nog steeds op tafel. Wie weet komt er ooit een omslag 😉
Waar zijn de groenten?
Zoals de kids geen fan zijn van volkoren pasta vind ik persoonlijk het lekker om niet teveel groenten door mijn pastasaus te gebruiken. Ik eet liever een salade of gegrilde groenten apart bij mijn pasta’s.
Ik gebruik overigens wel een courgette voor de saus. Er zit dus wel degelijk iets gezonds in 😉 In plaats van courgette kan je ook paprika, aubergine of champignons gebruiken. Een combinatie van deze groenten kan natuurlijk ook.
Ben jij wel een liefhebber van groenten door je pastasaus? Gebruik dan bijvoorbeeld een zak Italiaanse roerbakgroenten.
Recept pasta met salami in kruidige tomatensaus
Pasta met salami in kruidige tomatensaus
Ingrediënten
- 350 gram penne of andere pastasoort
- 150 gram salami/cervelaat (hele worst) velletje verwijdert en in blokjes gesneden
- 1 courgette in blokjes gesneden
- 1 ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook geraspt
- 70 gram tomatenpuree = klein blikje
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 theelepel sambal oelek flinke theelepel
- 1 theelepel paprikapoeder flinke theelepel
- 1 theelepel kerriepoeder flinke theelepel
- 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
- 1 groentebouillonblokje
- flinke snuf versgemalen zwarte peper
- 1/2 theelepel suiker optioneel
- 100 gram extra belegen kaas geraspt
- basilicum optioneel
- olie
Instructies
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de uien met de knoflook, blokjes salami, courgette en de sambal voor ongeveer 3-5 minuten.
- Voeg de paprikapoeder, kerriepoeder, Italiaanse kruiden, 1/2 bouillonblokje, flinke snuf versgemalen zwarte peper toe en bak kort mee. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak tevens kort mee.
- Voeg de tomatenblokjes toe met de suiker en laat de saus 15 minuten pruttelen.
- Kook de penne ondertussen gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking met een 1/2 bouillonblokje. Giet de penne af en schep de penne door de tomatensaus.
- Bestrooi de pasta vlak voor serveren met de geraspte kaas en eventueel een beetje fijngehakte basilicum. Eet smakelijk!
- TIP: wil je een rijke tomatensaus maken voor in het weekend? Voeg dan een scheut(je) rode wijn toe.
Pasta met salami in kruidige tomatensaus
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken