Trefwoord: kruidige tomatensaus, pasta, pasta met salami, penne, salami
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 15 minutenminuten
Totale tijd: 25 minutenminuten
Servings: 4personen
Scherm blijft aan zolang je kookt.
Wat heb je nodig (ingrediënten)
350grampenneof andere pastasoort
150gramsalami/cervelaat (hele worst)velletje verwijdert en in blokjes gesneden
1courgettein blokjes gesneden
1uigesnipperd
3teentjesknoflookgeraspt
70gramtomatenpuree= klein blikje
1bliktomatenblokjes
1theelepelsambal oelekflinke theelepel
1theelepelpaprikapoederflinke theelepel
1theelepelkerriepoederflinke theelepel
2theelepelsgedroogde Italiaanse kruiden
1groentebouillonblokje
flinkesnufversgemalen zwarte peper
1/2theelepelsuiker optioneel
100gramextra belegen kaasgeraspt
basilicumoptioneel
olie
Zo maak je het (bereidingswijze)
Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de uien met de knoflook, blokjes salami, courgette en de sambal voor ongeveer 3-5 minuten.
Voeg de paprikapoeder, kerriepoeder, Italiaanse kruiden, 1/2 bouillonblokje, flinke snuf versgemalen zwarte peper toe en bak kort mee. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak tevens kort mee.
Voeg de tomatenblokjes toe met de suiker en laat de saus 15 minuten pruttelen.
Kook de penne ondertussen gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking met een 1/2 bouillonblokje. Giet de penne af en schep de penne door de tomatensaus.
Bestrooi de pasta vlak voor serveren met de geraspte kaas en eventueel een beetje fijngehakte basilicum. Eet smakelijk!
TIP: wil je een rijke tomatensaus maken voor in het weekend? Voeg dan een scheut(je) rode wijn toe.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!