Pasta met paprika en gehakt. Deze heerlijke pasta avondmaaltijd is snel te bereiden en nog best gezond ook.
Yum! Hopelijk krijg jij bij het zien van bovenstaande foto meteen trek om de keuken in te duiken om deze heerlijke pasta te gaan maken 🙂
Paprika
Nu onze oudste dochter tegenwoordig zonder kokhalzen paprika begint te waarderen ga ik helemaal los. Vroeger vond ik paprika ook echt niet lekker, dus ik herken haar “jak” gevoel zeker. Tegenwoordig vind ik paprika echter één van de lekkerste groentes om mee te werken.
Welke kleur paprika je gebruikt maakt niet heel veel uit. Gebruik vooral de kleur die jijzelf het lekkerste vind. Zelf haal ik altijd een 3 stuks verpakking omdat dit meestal een stuk goedkoper is dan wanneer je de paprika’s los koopt.
Eet jij ook graag paprika? Probeer dan ook eens de volgende recepten: courgettesoep met paprika, hartige taart met andijvie en paprika of maak eens de gezonde roerbak met paksoi en paprika.
Welk gehakt gebruiken
Ik gebruik zelf graag half om half gehakt maar voel je uiteraard vrij om rundergehakt te gebruiken. Kipgehakt zou ik niet zo snel adviseren omdat deze smaak helemaal wegvalt in de tomatensaus.
Eet je de maaltijd liever vegetarisch? Gebruik dan uiteraard een vega gehakt. Je zou ook het (vega) gehakt gewoon achterwege kunnen laten en eventueel extra groente kunnen toevoegen als bijvoorbeeld blokjes courgette en/of aubergine.
Recept pasta met paprika en gehakt in tomatensaus
Pasta met paprika en gehakt
Ingrediënten
- 300 gram pasta ik gebruikte glutenvrije rigatoni
- 3 paprika's in dunne reepjes gesneden
- 1 rode ui in dunne halve ringen gesneden
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 15 gram verse basilicum grof gehakt
- 250 gram gehakt
- 500 milliliter gezeefde tomaten
- 1 theelepel sambal oelek flinke theelepel gebruiken
- 1 theelepel suiker
- 1 groentebouillonblokje
- flinke snuf versgemalen zwarte peper
- scheutje olie
- 50 milliliter water
Instructies
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de paprika’s met de uien en de knoflook samen met de sambal voor 3 minuten.
- Voeg het gehakt toe samen met de gedroogde oregano, zwarte peper en een 1/2 verkruimeld bouillonblokje en bak het gehakt op hoog vuur rondom goudbruin aan.
- Zet het vuur zachter, voeg de gezeefde tomaten, 50 ml water en een flinke theelepel suiker toe en laat de saus 25-30 minuten zonder deksel op de pan zachtjes pruttelen.
- Kook de pasta samen met het overgebleven 1/2 bouillonblokje volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
- Schep de pasta samen met 2/3 van de basilicum door de pastasaus. Serveer de pasta met de overgebleven basilicum en geraspte kaas naar keuze. Eet smakelijk!
- TIP: voeg een scheut rode wijn toe voor intensere smaak aan de pastasaus.
Welke kaas gebruiken
Ik gebruik graag geraspte extra belegen kaas. Wil je meer in “Italiaanse” sferen blijven, gebruik dan geraspte Parmezaan of Grana Padano. Ook erg lekker is om stukjes gescheurde mozzarella over de pasta te serveren.
Wil je deze maaltijd liever vegetarisch/vegan eten? Gebruik dan naast vega gehakt of extra groenten een geraspte vegan kaas of eventueel edelgistvlokken.
pasta met paprika en gehakt in tomatensaus
Hopelijk ga jij net zo smullen van deze heerlijke avondmaaltijd als wij dit thuis doen. Ik heb nog een laatste tip voor je. De saus is ook erg lekker om met gnocchi te serveren.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken