Snel, simpel en vooral heel erg lekker. Deze pasta in romige tomatensaus met gehakt staat binnen 30 minuten op tafel. Hopelijk gaat deze romige pasta bij jou thuis ook in de smaak vallen. Zowel Amaranthe als Beaudine eten erg graag deze pasta. Vind ik niet erg want deze pasta is mega simpel om te maken. Win-win situatie dus 🙂
Wij eten bij deze pasta graag stokbrood met zelfgemaakte kruidenboter
Romige tomatensaus met gehakt
De tomatensaus met gehakt maak je lekker romig door vlak voor serveren er nog roomkaas doorheen te roeren. Je pastasaus krijgt hierdoor een frisse maar ook heerlijke romige smaak. Zelf gebruik ik graag een volle roomkaas. Wil jij een beetje op de calorieën letten? Gebruik dan een light variant.
Nu is er soms wat verwarring over “roomkaas”. Ik zeg en schrijf altijd roomkaas maar veel mensen noemen het ook wel zuivelspread. Ik gebruik in ieder geval geen Monchou voor dit recept. Je zou ook mascarpone of crème fraîche kunnen gebruiken. Ook een lekkere romige pasta is de spaghetti Boursin met verse worst.
TIP: vervang eventueel de mozzarella voor geraspte belegen kaas of Parmezaan.
Welk gehakt gebruiken
Zelf gebruik ik voor dit recept graag rundergehakt. Voel je echter vrij om eventueel half om half gehakt of kipgehakt te gebruiken. Ook lekker is om lamsgehakt te gebruiken. Wil je liever deze pasta vegetarische eten? Gebruik dan vegetarisch gehakt. Tegenwoordig heb je gelukkig echt veel keus in vegetarisch gehakt. Sommige varianten zijn zelfs zo goed qua smaak en structuur dat je niet eens door hebt dat je geen echt vlees aan het eten bent.
Groente?
Waar is de groente? Door deze pasta gaat verder geen groente. Wil jij liever wel groente? Voeg dan bijvoorbeeld een zak Italiaanse roerbakgroente toe. Ook lekker is om gewoon een simpele salade erbij te serveren of maak gegrilde groente uit de oven klaar.
Recept pasta in romige tomatensaus met gehakt
Pasta in romige tomatensaus met gehakt
Ingrediënten
- 350 gram pasta naar keuze
- 300 gram gehakt ik gebruik rundergehakt
- 1 ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 theelepel suiker optioneel
- 70 gram tomatenpuree = klein blikje
- 1 blik tomatenblokjes
- 150 gram roomkaas/zuivelspread
- 1 bol mozzarella in stukjes gescheurd of gesneden
- handje verse basilicum fijngehakt
- 1 groentebouillonblokje
- olie
Instructies
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de uien met de knoflook, versgemalen zwarte peper, zout en sambal.
- Voeg het gehakt toe samen met de paprikapoeder, kerriepoeder en gedroogde Italiaanse kruiden. Bak ongeveer 5 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en suiker (optioneel) toe en laat de saus 15 minuten zachtjes koken zonder deksel op de pan.
- Kook ondertussen de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing samen met het bouillonblokje. Giet de pasta af.
- Roer de roomkaas/zuivelspread door de saus en schep de gekookte pasta erdoorheen. Serveer met de stukjes mozzarella en fijngehakte basilicum.
Andere lekkere pasta recepten
Eet jij net zoals ons ook graag pasta? Probeer dan ook eens de volgende recepten. Pasta met geroosterde groenten en chorizo, penne met tonijn in tomatensaus of maak de vegetarische pasta met champignonroomsaus.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken