Pasta in romige tomatensaus met gehakt

Pasta in romige tomatensaus met gehakt
Direct naar recept
avondeten
Italiaans, Italiaanse
Deze tijd ben jij bezig: 5 minuten
Totale bak/stoof tijd: 25 minuten

Zin in een makkelijke maaltijd die iedereen lekker vindt? Deze pasta in romige tomatensaus met gehakt is bij ons thuis grote favoriet. Binnen 30 minuten staat hij op tafel en hij smaakt alsof je er veel langer voor in de keuken hebt gestaan. Een snel recept met volle smaak! Daar houden wij van. 😋

pasta in romige tomatensaus met gehakt

Wij eten bij deze pasta graag stokbrood met zelfgemaakte kruidenboter

Deze romige pastasaus met gehakt wil je maken

De tomatensaus is heerlijk romig doordat ik op het het laatst nog roomkaas toevoeg. Hierdoor krijgt de saus niet alleen extra smaak, maar ook een mooie volle structuur. Wil je liever iets lichter? Dan kun je natuurlijk ook een light roomkaas gebruiken. Geen fan van roomkaas? Mascarpone of crème fraîche werkt ook goed. Zo kun je het recept makkelijk aanpassen aan jouw voorkeur.

Bij ons thuis zeggen we altijd “roomkaas”, maar je zou het ook kunnen kennen als zuivelspread. Belangrijk: gebruik in dit recept geen Monchou, want dat is echt te stevig en te zoetig van smaak.

💡Extra tip: gebruik eens kruidenroomkaas of kruidenzuivelspread. Dat geeft de saus meteen nog veel meer smaak.

familie over de kook weekmenu 39

Pasta in romige tomatensaus met gehakt

Wil je snel, lekker en gezond eten? Maak dan deze pasta in romige tomatensaus met gehakt klaar.
4.60 van 25 stemmen
Deel via WhatsApp
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten)

  • 350 gram pasta naar keuze
  • 300 gram gehakt ik gebruik rundergehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel suiker optioneel
  • 70 gram tomatenpuree = klein blikje
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 150 gram roomkaas/zuivelspread
  • 1 bol mozzarella in stukjes gescheurd of gesneden
  • handje verse basilicum fijngehakt
  • 1 groentebouillonblokje
  • olie

Zo maak je het (bereidingswijze)

  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de uien met de knoflook, versgemalen zwarte peper, zout en sambal.
  • Voeg het gehakt toe samen met de paprikapoeder, kerriepoeder en gedroogde Italiaanse kruiden. Bak ongeveer 5 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en suiker (optioneel) toe en laat de saus 15 minuten zachtjes koken zonder deksel op de pan.
  • Kook ondertussen de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing samen met het bouillonblokje. Giet de pasta af.
  • Roer de roomkaas/zuivelspread door de saus en schep de gekookte pasta erdoorheen. Serveer met de stukjes mozzarella en fijngehakte basilicum.
Gang: avondeten
Keuken: Italiaans, Italiaanse
gehakt, pasta, pasta recepten, romige tomatensaus, tomatensaus
Pasta in romige tomatensaus met gehakt
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Veelgestelde vragen over deze pasta in romige tomatensaus met gehakt

welke pastasoort gebruik je het beste?

Penne of fusilli zijn ideaal, omdat de romige saus goed aan de ribbeltjes blijft hangen.

Hoe kun je deze pasta makkelijk vooraf maken of sneller bereiden?

Je kunt de saus al eerder klaarmaken en bewaar hem luchtdicht in de koelkast (2 dagen) dan hoef je alleen nog de pasta te koken.

Kun je de pasta invriezen?

Invriezen raad ik niet aan omdat de saus met de roomkaas dan gaat schiften en minder lekker wordt.

Welk gehakt gebruik je voor dit pastarecept?

Ik gebruik zelf het liefst rundergehakt, maar je kunt ook prima kiezen voor half om half gehakt of kipgehakt. Zelfs lamsgehakt geeft een heerlijke twist aan dit gerecht. Wil je het liever vegetarisch maken? Dan is vegetarisch gehakt een prima alternatief. De meeste soorten zijn tegenwoordig zo goed qua structuur en smaak, dat zelfs onze meiden het verschil amper proeven.

pasta met tomatensaus en gehakt

Pasta in romige tomatensaus met of zonder groente?

In de basis zit er geen groente in dit recept. Maar als je het gerecht toch wat groener wilt maken, kun je eenvoudig een zak Italiaanse roerbakgroente toevoegen. Ook lekker: een frisse salade Caprese ernaast of gegrilde groenten uit de oven.

Andere lekkere pasta recepten

Ben jij net als wij dol op pasta? Dan is het zeker de moeite waard om ook eens onze pasta met geroosterde groenten en chorizo, de penne met tonijn in tomatensaus of de vegetarische pasta met champignonroomsaus te proberen. Stuk voor stuk makkelijke én smaakvolle recepten die hier thuis regelmatig op tafel staan.

romige tomatensaus met gehakt

Deze pasta in romige tomatensaus met gehakt is bij ons thuis echt een blijvertje. Heb jij hem al geprobeerd? We zijn benieuwd wat jij ervan vindt.