7 x recepten met rijst

7 x recepten met rijst

7 x recepten met rijst. Bij ons staat er minimaal 1 keer per week wel een recept met rijst op tafel. Ik heb daarom een overzicht gemaakt van 7 lekkere recepten die met rijst gegeten kunnen worden. Hopelijk zie jij er iets lekkers tussen staan wat je thuis zelf wilt gaan klaarmaken ๐Ÿ™‚

Luchtige rijst koken

Er zijn heel veel manieren om rijst te koken. Mijn manier is zeker niet dรฉ manier maar je rijst zal er wel lekker van worden ๐Ÿ˜‰ Veel mensen ervaren het koken van rijst als โ€œlastigโ€. De rijst blijft te nat, te droog, de rijst verbrand of de rijst blijft te hard. Wil jij weten hoe ik mijn rijst luchtig krijg? Lees dan mijn artikel “hoe maak je luchtige rijst” Hopelijk heb je er iets aan en geniet jij voortaan van een smaakvolle รฉn luchtige rijst.

Rijst wel of niet wassen

Je rijst wel of niet wassen? Eigenlijk behoor je de meeste rijstsoorten voor het koken te wassen. Althans de meeste witte soorten. Bruine rijst hoef je niet te wassen. Door je rijst te wassen spoel je overtollig zetmeel weg. Hierdoor zal je sneller een luchtige rijst krijgen. Wanneer je juist een plakkerige rijst nodig hebt voor bijvoorbeeld een risotto of sushi dan hoef je niet de rijst eerst te wassen.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik bijna nooit mijn rijst eerst was voor het koken. Slechte foodblogger hรฉ ๐Ÿ˜‰

7 x recepten met rijst

Ik hoop dat dit overzicht met 7 lekkere recepten met rijst je inspiratie gaat geven. Ik begin het overzicht met mijn persoonlijke favoriet.

Romige rijst ovenschotel met broccoli en prei

romige rijst ovenschotel met broccoli

Deze romige rijst ovenschotel met broccoli en prei is misschien een niet zo voor de hand liggend rijst gerecht. Daarom zou ik het zo leuk vinden als je dit gerecht zou willen proberen. De combinatie van rijst, bechamelsaus, kaas en de groenten is echt verassend lekker namelijk.

Ga naar het recept van de romige rijst ovenschotel met broccoli en prei:

Gehaktballetjes met pindasaus en sperziebonen

gehaktballetjes met pindasaus en rijst

Wil je snel iets lekkers op tafel zetten? Maak dan echt een keertje deze gehaktballetjes met pindasaus en sperziebonen klaar. Dit gerecht is heerlijk met rijst. Onze kids smullen ervan in ieder geval. Ben je geen fan van sperziebonen? Gebruik dan gewoon een andere groente naar keuze of gebruik een zak roerbakgroenten.

Ga naar het recept van de gehaktballetjes met pindasaus en sperziebonen:

Chinese kip met paksoi

7 x recepten met rijst

Durf jij wel een beetje te experimenteren qua smaken in de keuken? Probeer dan een keertje deze Chinese kip met paksoi. De saus voor dit gerecht is echt heerlijk. (al zeg ik het zelf)

Ga naar het recept van de Chinese kip met paksoi:

Kip ketjap met wok groenten

Kip ketjap met groenten en rijst. 20 beste recepten 2019

Deze kip ketjap metย wokgroentenย is echt super simpel om te maken en het zit bomvol smaak. Wij houden van redelijk pittig eten. Voor serveren bestrooi ik het gerecht ook nog met extra rode peper.

Ga naar het recept van de kip ketjap met (wok)groenten:

Kruidige en pittige gehaktballetjes

recepten met rijst pittige gehaktballetjes

Deze kruidige en pittige gehaktballetjes staan hier regelmatig op tafel. De gehaktballetjes zijn niet alleen lekker bij rijst maar ook bij friet of op een broodje. De hoeveelheid pit kan je overigens prima zelf naar eigen smaak aanpassen.

Ga naar het recept van de kruidige en pittige gehaktballetjes:

Aziatische kip

Aziatische kip met kruidige rijst

Ik garandeer je dat je van deze Aziatische kip blijft eten. In het gerecht gaat ook paprika en ondanks dat onze oudste dochter niet van paprika houdt, eet ze deze kip wel heel graag. Dat zegt denk ik wel iets over hoe lekker de saus is. Het recept is ook nog eens heel snel te bereiden.

Ga naar het recept van de Aziatische kip:

Kip gehaktballetjes in zoet-pittige sinaasappelsaus

kip gehaktballetjes in pittige sinaasappelsaus recepten met rijst

Het laatste recept in dit overzicht maar zeker niet de minst lekker! Sterker nog, eigenlijk horen deze gehaktballetjes in zoet-pittige sinaasappelsaus op een gedeelde nummer 1 plek te staan. Ik lik namelijk nog net de pan niet leeg wanneer ik deze gehaktballetjes heb gemaakt.

Ga naar het recept van de kip gehaktballetjes in zoet-pittige gehaktballetjes:

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken