paksoi stamppot met kaas en rookworst

paksoi stamppot met kaas en rookworst

Paksoi stamppot met kaas en rookworst. De Nederlandse keuken meets Oosterse keuken. Deze stamppot met een twist is echt heel erg lekker.

Stamppot met paksoi

Oké, je hebt van die gerechten die er gewoon echt niet heel smakelijk uit zien op foto. Deze paksoi stamppot met kaas en rookworst ziet er zeker niet heel erg lekker uit maar dat was hij wel. Daarom plaats ik hem toch gewoon op Familie over de Kook. Dit keer moet je dus eventjes niet al te goed naar de foto’s kijken. Geloof mij dit keer op mijn woord dat het echt lekker is om te eten 😉  Daarbij  is het ook weer eens wat anders dan een andijvie stamppot of een hutspot.

Eet jij ook graag gerechten met paksoi? Probeer dan ook eens de volgende recepten uit: gezonde roerbak met paksoi en paprika, uiensoep met paksoi en champignons of maak eens de paksoi stamppot met Indisch spek.

Recept paksoi stamppot met kaas en rookworst

paksoi stamppot met kaas en rookworst

paksoi stamppot

4.27 van 26 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo iets kruimige aardappelen geschild en in kleinere stukken gesneden
  • 1 stronk paksoi gewassen en grof gesneden
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 bakje (125gr) gerookte spekblokjes
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 theelepel sambal badjak
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • snufje peper en zout
  • 50-75 gram belegen kaas geraspt
  • 1 bekertje (200gr) crème fraîche
  • olie
  • 1 rookworst naar keuze

Instructies

  • Kook de aardappel gaar. Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Fruit de uien met de spekblokjes, sambal, kerriepoeder, paprikapoeder en een snufje peper en zout. Als de spekblokjes krokant zijn, voeg dan de knoflook en de paksoi toe en roerbak dit even kort mee. Voeg dan het bekertje crème fraîche en 1 tl nootmuskaat toe. Breng eventueel op smaak met extra peper en/of zout. Giet de aardappelen af en stamp deze fijn. Voeg de paksoi met saus toe en meng dit met goed door elkaar. Voeg de kaas toe en meng ook dit door de stamppot.
  • Kook de rookworst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

 

paksoi stamppot met kaas en rookworst
Deze paksoi zonder de crème fraîche is ook super lekker met rijst of noodles.
paksoi stamppot met kaas en rookworst
Tja, wat moet je hiervan zeggen hé. Ik zal het zelf maar eerlijk zeggen, het ziet er niet heel smakelijk uit. Maar schijn bedriegt…van een mooi bord kan je niet eten zegt mijn moeder altijd!
paksoi stamppot met kaas en rookworst
Zo met een rookworst ziet het er al stukken beter uit 🙂