Paastoetje: meringues met diverse toppings

KokenKoken
Paastoetje: meringues met diverse toppings
Deel met je vrienden:

Nog maar een paar dagen en het is Pasen. Weet jij nog niet welk paastoetje je op tafel wilt zetten? Misschien vind je deze meringues met diverse toppings wel leuk. Hier waren ze thuis in ieder geval een groot succes! Ik had 3 varianten gemaakt: 1 met advocaat, 1 met zelfgemaakte lemon curd en 1 met chocolade. Het is absoluut niet moeilijk om te maken en het ziet er super vrolijk en vooral heel lekker uit. Ik heb de meringues en de lemon curd zelf gemaakt maar uiteraard kan je ook voor kant en klaar kiezen. Ik snap best dat je met Pasen misschien niet heel veel zin hebt om in de keuken te staan. Al loont het wel, want zelfgemaakt is toch echt wel het lekkerst. Het recept van de merinque komt van Rutger Bakt. Met zijn verhoudingen mislukken je meringues echt niet.

Recept meringues

meringues

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Nagerecht/Toetje
Keuken: Franse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 10 minuten
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 90 gram poedersuiker
  • 3 eiwitten
  • snufje zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 100 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop de eiwitten met een snufje zout in een vetvrije mengkom. Voeg beetje bij beetje de fijne kristalsuiker toe. Klop net zolang tot er stevige pieken verschijnen. (als je de kom omdraait en het eiwit blijft zitten, dan is het goed) Spatel voorzichtig de poedersuiker door het eiwit. Schep 12 lepels eiwit op het bakpapier. Bak de meringues 2 uur in de oven. Zet de oven uit en laat de meringues in de oven helemaal afkoelen. (doe de oven niet open)

 

Recept lemon curd

lemon curd

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Nagerecht/Toetje, Snack, Tussendoortje
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 1 kleine weckpot

Ingrediënten

  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 125 gram roomboter
  • 2 eieren geklutst
  • 2 citroenen gewassen

Instructies

  • Rasp de citroenen. Halveer de citroenen en knijp het sap eruit. Zorg er wel voor dat er geen pitjes in het citroensap zitten. Doe de citroenrasp, suiker en roomboter in schaal. Laat dit au bain marie smelten. Als de roomboter helemaal gesmolten is, voeg dan de citroensap en geklutste eieren toe. Roer het mengsel goed door elkaar. Zet het vuur iets lager en verwarm de lemon curd tot hij de gewenste dikte heeft. Vergeet niet regelmatig de curd te roeren. Bij mij duurde het 20 minuten...heb dus geduld!
  • Giet de lemon curd in platte schaal of groot bord en dek af met huishoudfolie. Dit zorgt ervoor dat er geen velletjes op de lemon curd komt. Laat de lemon curd nu helemaal afkoelen. Eenmaal afgekoeld kan je de curd in een schone pot doen.
  • Bewaar de curd in de koelkast. De lemon curd is ongeveer 2 weken houdbaar....geloof mij...die tijd krijgt hij niet.

 

Paastoetje: meringues met diverse toppings

meringues met lemon curd
Schep een klein beetje lemon curd op de meringue en leg daarop bijvoorbeeld een marsepeinen paasei
meringues met chocolade
Ook lekker is om een beetje chocoladesaus over de meringue te besprenkelen en te versieren met een chocoladepaasei. Bestrooi vervolgens met een klein beetje geraspte kokos. Tip: doop de onderkant van de chocolade paaseieren in met een beetje (zelfgemaakte) karamelsaus
meringues met advocaat
Niet geschikt voor kinderen maar wel super lekker! Een meringue met advocaat. Persoonlijk is dit denk ik mijn favoriet!

 

Onderstaande recepten vind je misschien ook lekker met Pasen