Rasp de citroenen. Halveer de citroenen en knijp het sap eruit. Zorg er wel voor dat er geen pitjes in het citroensap zitten.
Zet een pan op het vuur met een laagje water en breng dit aan de kook. Meng de citroenrasp, suiker en roomboter in glazen schaal, die op de pan past. Zet de schaal op de pan en laat het mengsel smelten.
Als de roomboter helemaal gesmolten is, voeg dan de citroensap en geklutste eieren toe. Roer het mengsel goed door elkaar. Zet het vuur iets lager en verwarm de lemon curd tot hij de gewenste dikte heeft. Vergeet niet regelmatig de curd te roeren. Bij mij duurde het 20 minuten...heb dus geduld!
Giet de lemon curd in platte schaal of groot bord en dek af met huishoudfolie. Dit zorgt ervoor dat er geen velletjes op de lemon curd komt. Laat de lemon curd nu helemaal afkoelen. Eenmaal afgekoeld kan je de curd in een schone pot doen.
Bewaar de curd in de koelkast. De lemon curd is ongeveer 2 weken houdbaar....geloof mij...die tijd krijgt hij niet.