Muffins met kersenjam. Ik heb echt weer een super makkelijk én lekker bakrecept voor je. Deze muffins met kersenjam zijn echt zo yummie!
Bij ons thuis nemen de kinderen nemen deze muffins ook graag mee naar school. Bak dus gerust een dubbele portie. Je kunt de muffins namelijk ook prima invriezen.
Kersenjam
Nu is de titel wel “muffins met kersenjam” maar je kunt echt iedere smaak jam gebruiken die jij maar lekker vindt. Ga dus gewoon zelf experimenteren met verschillende smaken jam zoals bijvoorbeeld aardbei, abrikoos, framboos, 4 vruchten of gemberjam.
In de zomer is het bijvoorbeeld ook erg lekker om de jam te vervangen voor lemon curd. Je zou eventueel ook zelf lemon curd kunnen maken.
Topping met geschaafde amandelen
Zelf vind ik het altijd lekker om een muffin met een ietwat krokante topping te eten. Voor dit recept gebruik ik geschaafde amandelen en een beetje suiker.
Ook erg lekker is om geraspte kokos, kokossnippers of fijngehakte ongezouten gemixte nootjes te gebruiken. Ga ook hiermee lekker zelf aan de slag.
Zo heb je een prima basisrecept en met een paar simpele aanpassingen smaakt je muffin toch weer iedere keer weer anders.
Bakken hoeft namelijk echt niet zo ingewikkeld te zijn!
Andere lekkere muffin recepten zijn: luchtige muffins met wortel en appel, muffins met frambozen en kokos of maak eens hartige kaasmuffins
Recept muffins met kersenjam
Muffins met kersenjam
Equipment
- 1 muffin/cupcake bakblik
Ingrediënten
- 250 gram bloem
- 125 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- snufje zout
- 1/2 zakje bakpoeder
- 2 eieren
- 200 milliliter melk
- 125 gram roomboter gesmolten en iets afgekoeld
- kersenjam
- geschaafde amandelen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 185 graden, bekleed een muffinvorm met muffinpapiertjes.
- Meng in een kom de bloem, suiker, vanillesuiker, zout en bakpoeder.
- Meng in een andere kom de melk, roomboter en ei.
- Giet het natte mengsel bij het bloemmengsel en spatel kort alles door elkaar tot een beslag.
- Schep het beslag in de vormpjes tot de helft, verdeel daaroverheen een flinke eetlepel kersenjam en schep vervolgens tot de bovenkant van het vormpje het overige beslag.
- Bestrooi met een beetje geschaafde amandelen en eventueel een beetje suiker.
- Bak de muffins in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Laat de muffins op een rooster afkoelen. Eet smakelijk!
Muffins met kersenjam
Deze grote glimlach zegt denk ik wel genoeg over hoe lekker de muffins met kersenjam zijn 🙂
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken