Mexicaanse gehaktballetjes in salsa saus

Mexicaanse gehaktballetjes in salsa saus
Deel met je vrienden:

Wij hebben een nieuwe favoriete gehaktbal hoor thuis 🙂 Namelijk deze simpele Mexicaanse gehaktballetjes in salsa saus. Voordat ik naar het recept ga, wil ik eerst even zeggen dat ik ontzettend blij ben met alle positieve reacties die wij krijgen op onze gerechten. Ook het feit dat we meer gaan werken met “kant en klare” producten wordt heel goed ontvangen.

Voorheen durfde ik dit soort recepten niet online te plaatsten. Ik was bang dat dit opgevat zou worden alsof we alleen maar reclame maken voor merken. Echter maken wij heus niet altijd alles maar helemaal “from scratch” zelf. Met een eigen zaak, twee kinderen en een huishouden is dat helemaal niet haalbaar. Zodra wij betaald worden door een merk om over hun product te schrijven, dan vermelden wij dit altijd in het artikel. Ook werken wij niet met producten waar wij niet achter staan of niet lekker vinden. De producten van Santa Maria vinden wij wel heel erg lekker en gebruiken wij dan ook vaak zelf.

Nu snel door naar de heerlijke Mexicaanse gehaktballetjes in salsa saus…..of eigenlijk eerder Tex Mex gehaktballetjes.

Recept Mexicaanse gehaktballetjes in salsa saus

Mexciaanse gehaktballetjes in salsa saus

Mexicaanse gehaktballetjes in salsa saus

Wil je een lekkere snack maken? Maak dan eens deze Mexicaanse (Tex Mex) gehaktballetjes in salsa saus klaar.
0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Snack
Keuken: Mexicaanse, Tex Mex
Trefwoord: gehaktballetjes, Mexicaanse gehaktballetjes, salsa saus, Tex Mex gehaktballetjes, Tex Mex recept
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt ik gebruikte half om half gehakt
  • 2,5 eetlepel taco kruiden ik gebruikte de kruiden van Santa Maria (
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 1 ei
  • hand paneermeel
  • 75 gram cheddar geraspt
  • handje koriander fijngehakt
  • bloem
  • olijfolie
  • roomboter
  • 1 pot salsa saus ik gebruikte Santa Maria mild (230 gram)

Instructies

  • Meng het gehakt met de tacokruiden, sambal badjak, ei, paneermeel, geraspte cheddar en fijngehakte koriander. Maak er 12 gehaktballetjes van (of 16 mini's) en rol deze door de bloem. (zo krijgen ze een knapperige buitenkant)
  • Verhit een scheutje olie en een klontje roomboter in een stoof op hapjespan en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin aan. Voeg de salsa saus toe, vul daarna het potje tot de helft met water en voeg ook dit toe. Laat de gehaktballetjes ongeveer 25 minuten pruttelen zonder deksel op de pan. Bestrooi vlak voor serveren nog eventueel met extra geraspte cheddar en/of koriander.
  • TIP: Ook lekker met nacho's of bij een stamppot.
  • TIP: geen liefhebber van koriander? Vervang dit dan voor peterselie.

TIP: ook erg lekker is om eventueel kipgehakt te gebruiken. Houd je van pittig? Gebruik dan een pittige salsa saus of voeg een snuf chilivlokken toe.

Simpele Tex Mex gehaktballetjes

Deze simpele Mexicaanse gehaktballetjes kun je eten als snack maar zijn ook heerlijk bij een stamppot. Binnenkort komt het recept online van de ijsbergsla stamppot met deze balletjes.

Ook lekkere gehaktbal recepten zijn: honing-knoflook kipgehaktballetjes, gehaktballetjes met chorizo of de gehaktballetjes met ras el hanout in kruidige jus

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.