gehaktballetjes met ras el hanout in kruidige jus

gehaktballetjes met ras el hanout in kruidige jus
Deel met je vrienden:

Deze gehaktballetjes met Ras el hanout in kruidige jus zijn echt om te smullen! Wij eten deze gehaktballetjes graag bij een (andijvie)stamppot. Ze zijn echter ook erg lekker met rijst, frietjes of op een broodje met een flinke klodder zelfgemaakte mayonaise. Het is dus totaal geen straf om een dubbele portie te maken. Sowieso vinden wij Ras el hanout kruiden erg lekker om mee te koken. Ras el hanout is een Marrokkaanse kruidenmengsel wat uit meer dan 20 specerijen kan bestaan. Veel gebruikte specerijen zijn: paprika, korianderzaad, komijnzaad, kaneel, gember, zwarte peper, kurkuma, kardemom, nootmuskaat, kruidnagel en piment.

Voor dit recept gebruik ik de Ras el hanout kruiden van Jonnie Boer. (verkrijgbaar in de supermarkt) Hier zit namelijk echt ontzettend veel smaak aan. Zodra Beaudine weer helemaal opgeknapt is ga ik echter weer allemaal zelf kruidenmixen maken. Waaronder ook Ras el hanout. Mocht je het leuk vinden om ook zelf kruidenmixen te maken…..houdt de site dan goed in de gaten.

recept Ras el hanout gehaktballetjes in kruidige jus

gehaktballetjes met ras el hanout

gehaktballetjes met ras el hanout in kruidige jus

heerlijke kruidige gehaktballetjes met ras el hanout kruiden
0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Marokkaanse
Trefwoord: gehaktballetjes, ras el hanout
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram half om half gehakt
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 1 ei
  • flinke hand paneermeel

KRUIDIGE JUS

  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geraspt
  • 1/2 eetlepel sambal badjak
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 1/2 groente bouillonblokje
  • 200 milliliter lauwwarm water

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes en vorm er ongeveer 8 gehaktballetjes van. (of meerdere kleintjes als je ze als borrelhapje wilt eten)
  • Verhit een scheutje olie en een klontje roomboter in een stoofpan of hapjespan en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin aan. Haal de balletjes uit de pan en voeg zo nodig nog een beetje olie toe. Fruit de uien met de knoflook, sambal badjak, 1/2 bouillonblokje en de ras el hanout kruiden.
  • Leg de balletjes terug in de pan en voeg 200 milliliter lauwwarm water toe. Laat de balletjes in ongeveer 30 minuten gaar worden. (draai ze regelmatig om) Ik leg zelf de deksel niet helemaal op de pan….hierdoor kan de jus ietsjes inkoken.
  • Serveer de balletjes met een stamppot, rijst, frietjes of eet de balletjes op een pistoletje met een flinke klodder mayo.

TIP: ook erg lekker is mijn andijviestamppot met gehakt en paprika gebakken in Ras el hanout kruiden.

kruidige gehaktballetjes

ras el hanout gehaktballetjes in kruidige jus

Waan je even in Marokko 😉 met deze heerlijke kruidige Ras el hanout gehaktballetjes in kruidige jus. Ik zet bewust een knipoog achter “Marokko” want deze balletjes zijn alles behalve een authentiek Marokkaans recept.

andijviestamppot met ras el hanout gehaktballetjes in kruidige jus

Maak een simpele andijviestamppot en eet deze met de heerlijke balletjes en extra veel van de kruidige jus.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.