Met deze zelfgemaakte Mc Chicken van de McDonald’s heb ik de kinderen echt zoooooooo blij gemaakt! Ik was even de allerliefste en beste moeder ter wereld! Gelukkig is deze kipburger echt mega simpel om te maken, dus ook jij kan de allerliefste en beste moeder/vader ter wereld worden 😉
zelf een Mc Chicken maken
Het was wel een flinke bevalling om tot dit recept te komen. Ik was namelijk iedere keer net niet tevreden over de structuur van het korstje. Ook de saus heb ik wel duizend keer gemaakt. Nu is duizend keer misschien ietsjepietsje overdreven. Ik durf alleen wel te zeggen dat de keren dat ik de saus heb nagemaakt niet meer op twee handen te tellen zijn. Zo heb ik verschillende soorten mayonaise en yoghurt gebruikt om te mengen.
Saus van de Mc Chicken zelf maken
Uiteindelijk bleek de oplossing echt megaaaaaaaaa simpel. De beste mayo voor de saus van de Mc Chicken is namelijk de Calvé Yofresh. Als je deze mayo mengt met een beetje uienpoeder, dan heb je echt een saus die heeeeeeeeeeel dicht in de buurt van de “echte” komt. Je hoeft dus geen mayo met yoghurt te gaan mengen. Gewoon deze kopen! En nee, ik krijg niet betaald om dit schrijven. Sterker nog, ik vind die mayonaise om zo te eten niet eens lekker 😉
recept Mc Chicken van de McDonald’s namaken
Mc Chicken van de McDonalds namaken
Equipment
- frituurpan
Ingrediënten
- 2 stuks kipfilet
- 100 gram bloem
- 1,5 theelepel vers gemalen zwarte peper
- 1/3 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel zout kleine theelepel gebruiken en dus niet met een kop zout erop werken
- 0,5 theelepel bakpoeder
- 200 milliliter koud water
MC CHICKEN SAUS
- 3 eetlepels yofresh mayonaise flinke eetlepels gebruiken
- 1 theelepel poedersuiker
- 1/4 theelepel uienpoeder
- klein snufje zout
- 1 eetlepel water
EXTRA NODIG
- ijsbergsla heel fijngesneden (ik gebruik een zakje voorgesneden)
- 4 hamburger broodjes
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de saus en zet in de koelkast voor gebruik. Verwarm de frituurpan voor op 180 graden. (je kan ook een oude stoofpan met olie verhitten tot 180 graden)
- Leg de kipfilets tussen twee huishoudfolie laagjes en sla de kipfilets iets platter. (zorg dat ze gelijke dikte krijgen) Halveer dan de kipfilets zodat je 4 stukjes krijgt.
- Mix de bloem met de bakpoeder, zwarte peper, zout, uienpoeder en water.
- Haal de kipfilets door het beslag en frituur de kipfilets voor 5 minuten goudbruin, krokant en gaar. TIP: leg de kipfilets los in het frituurvet en niet in je mandje….anders gaat alles aan elkaar plakken en wordt het één ravage. (weet ik helaas uit ervaring)
- Halveer de broodjes en grill beide kanten even kort goudbruin. Smeer een dikke laag saus erop, daarop ijsbergsla en dan de krokante kipburger.
- Serveer met frietjes!
kipburger met frisse saus en ijsbergsla
Zoals je aan de pot mayo kunt zien, eten wij regelmatig deze zelfgemaakte Mc Chicken 😉 Deze burger is absoluut de favoriet van Amaranthe. Als het aan haar ligt eten we iedere week deze burger.
Ik heb overigens nog een versie van een zelfgemaakte Mc Chicken maar die deel ik later met je. Deze versie komt namelijk het dichts in de buurt van “the real deal”.
Andere lekkere burgers van de Mc Donalds om na te maken zijn: de Big Tasty, de krokante kipburger met honing-mosterdsaus of de Old Dutch burger
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.