Big Tasty saus zelf maken van de McDonald's

Big Tasty saus zelf maken van de McDonald's

Yes!!! Eindelijk is het gelukt om de Big Tasty saus van de McDonald’s na te maken. Dat wij regelmatig bij de Gele M eten, is als je ons volgt, geen geheim.

big tasty mcdonald's zelf namaken

Big Tasty saus namaken

Eén van de favoriete burgers van Jan Willem en mijzelf is de Big Tasty. De burger zelf is op zich niet heel spannend te noemen maar die saus. Mmmmm…. ja, die saus is echt wel heel erg lekker!

Eerlijk is eerlijk, in de saus van de McDonald’s zitten behoorlijk veel “chemische” ingrediënten. 100% de saus zelf namaken thuis is dus echt niet te doen.

Toch durf ik wel te zeggen dat mijn variant heeeeeeeel dicht in de buurt zit. Is het 100% dé saus? Nee, dat niet maar ik zou zeggen….ga zelf maar testen 🙂

Welke mayonaise gebruiken

Gebruik liever geen Zaanse mayonaise, deze is namelijk te zuur voor deze Big Tasty saus. Zelf gebruik ik graag de normale Calvé mayonaise. Je kunt ook eventueel fritessaus gebruiken als je een zoetere Big Tasty saus wilt.

UPDATE: Tegenwoordig maak ik de Big Tasty saus zonder de stukjes augurk en augurkensap.

recept Big Tasty saus van de McDonald’s namaken

Big Tasty saus zelf maken van de McDonald's

Big Tasty saus van de McDonald’s

Geniet nu voortaan thuis ook van de Big Tasty saus van de McDonald's.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Snack
Keuken: Amerikaanse
Trefwoord: Big Tasty, Big Tasty saus
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 1 schaaltje

Ingrediënten

 • 5 eetlepels mayonaise
 • 1 theelepel dijon mosterd
 • 1 theelepel ketchup
 • 2 theelepels bbq saus
 • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
 • 1/2 theelepel uienpoeder
 • 1/2 theelepel knoflookpoeder
 • snuf vers gemalen zwarte peper en zout flinke snuf
 • 1 theelepel rijstazijn of gewone azijn (of meer als ze de saus iets zuurder wilt)
 • 1/2 theelepel gedroogde peterselie
 • 1/3 theelepel chilipoeder
 • 1 theelepel suiker of meer als je de saus zoeter wilt
 • 1 zoet-zure augurk zeer fijngesneden
 • 1 theelepel augurkensap

Instructies

 • De saus maken is natuurlijk heel simpel! Hiervoor hoef je alleen alle ingrediënten te mengen. Voeg eventueel een klein scheutje water toe als je de saus dunner wilt hebben.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

TIP: ik gebruik voor het rokerige van de saus een snufje gerookte paprikapoeder. Mocht je dit ingrediënt nu niet thuis in je kruidenkastje hebben staan en verder ook nooit gebruiken? Vervang dit dan eventueel voor een beetje extra bbq saus. (persoonlijk vind ik het aanschaffen wel echt waard….zeker als je echt fan bent van de Big Tasty)

Tasty Burger

recept om zelf de Big Tasty saus te maken van de McDonald's

Hoe blij kan je zijn als na maanden experimenteren iets lukt? Nou, echt super blij! Ik heb echt een vreugdedansje gemaakt. Schrik niet van de ingrediëntenlijst, deze Big Tasty saus is het absoluut waard!

Zelf thuis een Big Tasty maken met de beroemde Big Tasty saus

De Big Tasty is verder echt een mega simpele burger om te maken! O ja, de Emmentaler kaas maakt naast de saus ook echt de burger. Het zoetige van de kaas in combinatie met het rokerige van de saus en het pittige van de rauwe ui….TOP! Al zeg ik het zelf 😉 Ook een lekkere burger om thuis na te maken is de Old Dutch burger.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.