Zelf maken: De Old Dutch Burger van de McDonald’s.Β Wij zijn gek op McDonald’s en daar schamen wij ons niet voor! Omdat het alleen best prijzig is om daar te eten met zijn vieren, ben ik zelf aan de slag gegaan om de Old Dutch Burger na te maken. Deze is super simpel te maken en eigenijk nog wel lekkerder ook. Ik ben trouwens nog steeds bezig met het perfectioneren van de Homestyle Crispy Chicken. Dit is echt mijn favoriete burger van de McDonald’s maar tot op heden ben ik over mijn zelfgemaakte variant nog niet 100% tevreden. Daar moet je dus nog even geduld voor hebben.Β
Recept Old Dutch Burger van de McDonald’s nagemaakt
Old Dutch Burger McDonald's
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekPorties: 4 burgers
IngrediΓ«nten
- 4 broodjes ik gebruikte ciabatta broodjes
- 8 plakjes ontbijtspek
- romaine sla
- 4 Old Amsterdam plakken kaas
- olie
- roomboter
pittige mayonaise
- 5 eetlepels mayonaise
- 1,5 theelepels sriracha
- 1,5 theelepel sweet chilisaus meer als je hem zoeter wilt hebben
- 1/4 theelepel uienpoeder
- 1/2 theelepel citroensap
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- snuf gemalen zwarte peper en zout
gekarameliseerde uien
- 5 rode uien in halve ringen gesneden
- 1/2 eetlepel sambal badjak
- 1 eetlepel honing
- snuf gemalen zwarte peper en zout
burgers
- 500 gram rundergehakt
- flinke snuf gemalen zwarte peper en zout wees niet te zuinig
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
Instructies
- Begin met het maken van de gekarameliseerde uien: Verhit een scheut olie en een klein klontje roomboter in een koekenpan. Bak de uien met een snufje peper, zout, 1/2 el sambal en 1 el honing kort op hoog vuur. Zet het vuur dan laag en laat 15-20 minuten zachtjes bakken. (roer tussentijds wel)
- Maak ondertussen de pittige mayonaise: alle ingrediΓ«nten hiervoor in een schaaltje mengen. Ga dan verder met het maken van de burgers: Meng alle ingrediΓ«nten en maak er 4 platte burgers van. Grill deze gaar en goudbruin op een grillpan. (smeer de pan een klein beetje in met olie....niet teveel!) Bak ondertussen ook de ontbijtspek krokant. Als het vlees bijna klaar is, leg dan de plakken Old Amsterdam erop, hierdoor kan de kaas er lekker overheen smelten. (ik snijd de plakken doormidden)
- Snijd de broodjes doormidden (ik grill ze even kort in de oven) Leg de sla erop, dan de burger, het spek, de pittige mayonaise en daarbovenop flink wat van de gekarameliseerde uien.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer