macaroni ovenschotel met gehakt, kruidige tomatensaus en kaas

macaroni ovenschotel met gehakt, kruidige tomatensaus en kaas
macaroni ovenschotel met gehakt, kruidige tomatensaus en kaas

macaroni ovenschotel met gehakt, kruidige tomatensaus en kaas

3.84 van 50 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 375 gram macaroni
  • 500 gram half om half gehakt
  • 1 rode paprika fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 rode uien fijngesneden
  • 1,5 eetlepel tomatenpuree
  • 200 gram champignons grof gesneden
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • flinke snuf gemalen zwarte peper en zout
  • 1/2 eetlepel sambal badjak
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 1 eetlepel suiker optioneel
  • 1/2 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 75-100 gram geraspte kaas naar keuze
  • 1/2 bol mozzarella
  • handje verse basilicum
  • scheut(je) rode wijn
  • olie
  • 1 trostomaat in dunne plakjes gesneden

Instructies

  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Fruit de uien met de rode peper, knoflook, paprikapoeder, kerriepoeder, gedroogde Italiaanse kruiden en een snuf peper en zout. Voeg de fijngesneden paprika en champignons toe en bak dit kort mee. Voeg het gehakt toe en bak tot het gehakt goudbruin is. Voeg dan de sambal en tomatenpuree toe en bak dit kort mee.
  • Voeg vervolgens het blik tomatenblokjes toe met een scheut(je) rode wijn en 1 el suiker (optioneel). Leg de deksel op de pan en laat het geheel pruttelen. Breng in een andere pan ondertussen water aan de kook en kook de macaroni gaar volgens de beschrijving op de verpakking. Verwarm de oven voor op hetelucht 200 graden.
  • Vet een ovenschaal in. Giet de macaroni af, besprenkel met olijfolie extra vierge en meng de macaroni door de saus. Scheur een handje verse basilicum door de macaroni en schep de macaroni in de ovenschaal. Leg er de plakjes tomaat op, bestrooi met geraspte kaas en scheur de mozzarella eroverheen. Breng eventueel nog extra op smaak met vers gemalen zwarte peper en een snuf pul biber/chilipoeder. Bak de macaroni ovenschotel in 10 minuten goudbruin.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer
4 Comments
  1. 5 sterren
    Heerlijk recept. Lekker veel kruiden en best simpel te maken. Een topper!

  2. 5 sterren
    Wij vinden het erg lekker en eten het regelmatig.

    1. Beste Fleur,

      Dank je wel voor je leuke berichtje 😊
      Heel fijn te lezen dat jullie deze macaroni ovenschotel regelmatig eten.

      Smakelijke groetjes
      Marie Louise

Comments are closed.

3.84 from 50 votes (48 ratings without comment)