Aardappel ovenschotel met wortel, kabeljauw en een frisse yoghurtsaus

KokenKoken
Aardappel ovenschotel met wortel, kabeljauw en een frisse yoghurtsaus
Deel met je vrienden:

Pasgeleden kregen wij van een klant bij ons in de Barbershop een Hello Fresh Box aangeboden. Ik was behoorlijk sceptisch of het wel daadwerkelijk gratis zou zijn en ik wilde ook zeker nergens aan vast zitten. Voordat ik de box aannam heb ik eerst met Hello Fresh gebeld of ik meteen na het ontvangen van de box ons lidmaatschap kon opzeggen. Dit was geen probleem en dus wie ben ik om niet te kiezen voor gratis eten. We blijven Nederlanders ten slotte.

gezonde recepten

Op woensdagmiddag kwam onze eerste Box binnen en ik was echt aangenaam verrast. Wat zag dit er goed uit! Alles super vers en vooral de groentes zagen er zeer goed uit. Dit was even andere koek dan wat ik normaal in de supermarkt haal. Zeer benieuwd naar de recepten ben ik meteen aan de slag gegaan. Fingers crossed dat ook de kinderen nu beter gaan eten en wat meer groente’s tot zich gaan nemen. Het eerste recept wat ik klaarmaakte was een aardappel ovenschotel.

Recept aardappel ovenschotel met wortel, kabeljauw en een frisse yoghurtsaus

aardappel ovenschotel met wortel, kabeljauw en een frisse yoghurtsaus

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Gang: Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Nederlandse
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 zak aardappelpartjes met schil voorgegaard
  • 1 bosje bosbeentjes
  • 4 stukjes kabeljauwfilet vers
  • 1 bosje bosui
  • 5 eetlepels Griekse yoghurt
  • olijfolie
  • 1/2 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel roomboter
  • snufje gemalen zeezout
  • snufje gemalen zwarte peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden
  • Breng een pan met 750 ml aan de kook
  • Snijd het groen van de bospeen en snijd daarna de bospeen in de lengte doormidden en vervolgens beide kanten door de helft
  • Kook de bospeen voor 5 minuten op middellaag vuur. Giet de bospeen af
  • Vet een grote ovenschaal in en leg op de ene helft de aardappelpartjes en op de andere helft de gekookte posbeen
  • Besprenkel de aardappelpartjes en bospeen met olijfolie en gemalen zeezout en zwarte peper
  • Zet de schaal in de oven en bak ongeveer 15-20 minuten
  • Maak ondertussen de yoghurt saus en de kabeljauw klaar
  • Snijd de bosui in fijne ringen. Meng 5 flinke eetlepels yoghurt met een handje bosui, mosterd, olijfolie extra vierge en breng op smaak met peper en zout
  • Verhit in een koekenpan de roomboter en bak de overige bosui voor 1 minuut
  • Voeg de kabeljauw toe en bak 2-3 minuten aan iedere kant en breng op smaak met zwarte peper en zeezout
  • Verdeel de bospeen en de aardappelpartjes over 4 borden en serveer met de gebakken kabeljauw/bosui en de frisse yoghurtsaus
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Verrassend lekker

Dit was echt een ontzettend lekker gerecht, dat ik jullie het recept niet wil onthouden. Ik weet niet of ik dit mag doen vanuit Hello Fresh, omdat het geen eigen recept is, maar ik hoop dat ze het door de vingers willen zien. Beaudine vond het eten super lekker maar helaas Amaranthe niet. Gelukkig heeft zij wel de vis gegeten en wat aardappeltjes. Warme wortels vind ze sowieso niet lekker. Gelukkig had ik nog wat wortels overgehouden en die heeft zij erbij gegeten. Inmiddels hebben we besloten om toch nog de Hello Fresh Box aan te houden voor 3 dagen in de week. Ik heb alleen wel de box aangepast naar 3 personen en ik neem hem ook niet iedere week af. Ik neem hem alleen af wanneer het mij uitkomt. De komende weken neem ik hem bijvoorbeeld ook niet af ivm met het verbouwen van onze keuken.

Heb jij ook een Hello Fresh Box of een andere box en hoe bevalt jou dat?

                          Eet Smakelijk!