Lasagne met gehakt en bechamelsaus

Lasagne met gehakt en bechamelsaus

Lasagne met gehakt en bechamelsaus. Wat mij betreft is lasagne echt comfort food. Deze simpele lasagne met gehakt en bechamelsaus is een feestje om te eten.

Zelfs manlief die niet zo’n liefhebber is van lasagne vond deze lasagne lekker. Hopelijk ga jij er net zo van genieten 🙂

lasagne met gehakt en bechamelsaus

Simpele lasagne met gehakt

Laat ik beginnen met het feit dat mijn lasagne absoluut geen authentiek Italiaanse recept is. Verre van zelfs! Lekker is deze lasagne wel en daar gaat het uiteindelijk toch om?

De tomatensaus met gehakt maak ik met twee blikken tomatenblokjes. Verder gebruik ik specerijen zoals gedroogde Italiaanse kruiden, een 1/2 groentebouillonblokje, paprikapoeder, peper en zout. Voor een beetje pit voeg ik ook nog een flinke snuf chilivlokken toe.

Om de saus een diepere smaak te geven voeg ik graag nog een flinke scheut rode wijn toe.

Zelf bechamelsaus maken

Veel mensen zien op tegen het maken van bechamelsaus. Dit is echt niet nodig! Zelf bechamelsaus maken is namelijk echt niet heel erg moeilijk.

Het is een kwestie van boter laten smelten, bloem toevoegen….even meebakken zodat je een roux krijgt en dan voeg je vervolgens beetje bij beetje melk toe totdat je een romige bechamelsaus hebt.

Daarna breng je de saus op smaak met een flinke snuf zout, snuf(je) peper en een snufje nootmuskaat.

Als je eenmaal de basis onder de knie hebt, dan kan je ook lekker gaan variëren met verschillende smaken. Voeg voor een iets kruidige variant bijvoorbeeld eens uienpoeder, knoflookpoeder, kerriepoeder en /of wat chilivlokken toe.

Andere lekkere recepten met bechamelsaus zijn: vegetarische pasta met spinazie en bechamelsaus, prei ovenschotel met salami en bechamelsaus of maak eens de prei ovenschotel met gehakt en bechamelsaus.

Recept lasagne met gehakt en bechamelsaus

lasagne met gehakt en bechamelsaus

Lasagne met gehakt en bechamelsaus

Deze simpele lasagne met gehakt en bechamelsaus is echt comfort food.
4 van 5 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Italiaans
Trefwoord: bechamelsaus, gehakt, lasagne
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Porties: 4 personen

Equipment

  • 1 ovenschaal

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt soort naar eigen smaak
  • 1 ui gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook geraspt
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • scheut rode wijn optioneel
  • flinke snuf chilivlokken
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden flinke eetlepel gebruiken
  • 70 gram tomatenpuree = klein blikje
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 1 theelepel suiker
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • 1 pak (verse) lasagnebladen
  • 50 gram grana padano
  • 100 gram geraspte mozzarella of 1 bol verse mozzarella in stukjes
  • olijfolie
  • hand verse basilicum grof gehakt

BECHAMELSAUS

  • 50 gram roomboter
  • 50 gram bloem
  • 500 milliliter melk
  • 3/4 theelepel zout
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper
  • snufje nootmuskaat

Instructies

  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan of stoofpan. Fruit de uien met de knoflook en de chilivlokken. Voeg het gehakt toe en bak dit goudbruin.
  • Voeg de paprikapoeder, Italiaanse kruiden, zwarte peper, zout (optioneel), 1/2 groentebouillonblokje toe en bak kort mee. Schep de tomatenpuree erbij en bak tevens kort mee.
    Voeg de tomatenblokjes, suiker en een scheut rode wijn toe. Roer alles goed door elkaar en laat zonder deksel op de pan minimaal 30 minuten pruttelen. (Vergeet niet tussentijds te roeren)
  • TIP: hoe langer de saus kan pruttelen hoe lekkerder. Wanneer je de saus langer wilt laten pruttelen doe dan wel de deksel op de pan en zet het vuur niet te hoog.

MAAK DE BECHAMELSAUS

  • Smelt de boter in een kleine kookpan. Roer de bloem door de boter. Verwarm de bloem ongeveer 1 minuut, blijf roeren.
    Voeg nu scheut voor scheut de melk toe en blijf roeren. Verwarm de saus tot je een gebonden saus hebt. Doe dit op middelhoog vuur. De saus mag best een pruttelen. Breng de bechamelsaus op smaak met zout, peper en nootmuskaat

BOUW DE LASAGNE OP

  • Verhit de oven voor op 200 graden of 180 graden hetelucht. 
  • Vet een ovenschaal in en schep wat saus over de bodem en verdeel daarop een beetje bechamelsaus. Leg dan de lasagne bladen erop en bouw zo in laagjes de lasagne verder op. 
  • Sluit de bovenkant af met bechamelsaus en bestrooi deze met de Grana Padano en mozzarella. (ook lekker is om nog extra chilivlokken eroverheen te strooien) Bak de lasagne in 25-30 minuten gaar en goudbruin. 
  • Laat de lasagne iets afkoelen en bestrooi vlak voor serveren nog met grof gehakte basilicum.
  • Eet smakelijk!
  • TIP: het is ook erg lekker om wat verse basilicum door de tomatensaus met gehakt te mengen.
    TIP: wij houden niet van heel veel laagjes met lasagnebladen dus ik gebruik meestal een half pakje van de verse lasagnebladen. Dit komt neer op ongeveer 9 bladen. Drie per laag. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de grote van je ovenschaal en persoonlijke smaak.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Simpele lasagne met gehakt en bechamelsaus

lasagne met gehakt en bechamelsaus

Serveer eventueel bij de lasagne nog olijven, stokbrood en/of een simpele salade caprese.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.