100gramgeraspte mozzarellaof 1 bol verse mozzarella in stukjes
olijfolie
handverse basilicumgrof gehakt
BECHAMELSAUS
50gramroomboter
50grambloem
500millilitermelk
3/4theelepelzout
flinkesnufversgemalen zwarte peper
snufjenootmuskaat
Zo maak je het (bereidingswijze)
Verhit een scheutje olie in een hapjespan of stoofpan. Fruit de uien met de knoflook en de chilivlokken. Voeg het gehakt toe en bak dit goudbruin.
Voeg de paprikapoeder, Italiaanse kruiden, zwarte peper, zout (optioneel), 1/2 groentebouillonblokje toe en bak kort mee. Schep de tomatenpuree erbij en bak tevens kort mee. Voeg de tomatenblokjes, suiker en een scheut rode wijn toe. Roer alles goed door elkaar en laat zonder deksel op de pan minimaal 30 minuten pruttelen. (Vergeet niet tussentijds te roeren)
TIP: hoe langer de saus kan pruttelen hoe lekkerder. Wanneer je de saus langer wilt laten pruttelen doe dan wel de deksel op de pan en zet het vuur niet te hoog.
MAAK DE BECHAMELSAUS
Smelt de boter in een kleine kookpan. Roer de bloem door de boter. Verwarm de bloem ongeveer 1 minuut, blijf roeren. Voeg nu scheut voor scheut de melk toe en blijf roeren. Verwarm de saus tot je een gebonden saus hebt. Doe dit op middelhoog vuur. De saus mag best een pruttelen. Breng de bechamelsaus op smaak met zout, peper en nootmuskaat
BOUW DE LASAGNE OP
Verhit de oven voor op 200 graden of 180 graden hetelucht.
Vet een ovenschaal in en schep wat saus over de bodem en verdeel daarop een beetje bechamelsaus. Leg dan de lasagne bladen erop en bouw zo in laagjes de lasagne verder op.
Sluit de bovenkant af met bechamelsaus en bestrooi deze met de Grana Padano en mozzarella. (ook lekker is om nog extra chilivlokken eroverheen te strooien) Bak de lasagne in 25-30 minuten gaar en goudbruin.
Laat de lasagne iets afkoelen en bestrooi vlak voor serveren nog met grof gehakte basilicum.
Eet smakelijk!
TIP: het is ook erg lekker om wat verse basilicum door de tomatensaus met gehakt te mengen. TIP: wij houden niet van heel veel laagjes met lasagnebladen dus ik gebruik meestal een half pakje van de verse lasagnebladen. Dit komt neer op ongeveer 9 bladen. Drie per laag. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de grote van je ovenschaal en persoonlijke smaak.