Kruidige Italiaanse kip op brood: lunch tip

Kruidige Italiaanse kip op brood: lunch tip

Kruidige Italiaanse kip op brood. Maak voor je lunch eens iets anders klaar dan het standaard broodje kaas. Je krijgt er zeker geen spijt van.

broodje met Italiaanse kip

Kruidige Italiaanse kip

De kruidige Italiaanse kip serveerde ik op een Italiaanse bol met kruidige ketchup, sla en mozzarella. Het broodje is klaar in 15 minuten en heerlijk om tijdens de lunch te eten. De kip maakte ik dit keer klaar in de Princess Aerofryer. Ik was echt super blij dat wij een paar dagen geleden deze Princess Aerofryer opgestuurd kreeg om te mogen testen (en whooeeeeee we blijken hem ook te mogen houden). Iedereen heeft het tegenwoordig over zo’n apparaat en de meeste zijn er helemaal lyrisch over. Nou, wij inmiddels ook.

Recept kruidige Italiaanse kip op brood

Kruidige Italiaanse kip op brood: lunch tip

Kruidige Italiaanse kip

Deze kruidige Italiaanse kip is echt zo ontzettend lekker en wordt nog veel lekkerder met de kruidige ketchup erbij.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Italiaanse, Nederlandse
Trefwoord: Italiaanse kip, kruidige kip, lunch
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 kipfilets ieder stuk verticaal doormidden snijden
  • 4 Italiaanse bollen
  • 2 bollen mozzarella in plakjes gesneden
  • 1 zakje rucola

marinade voor de kip

  • 2,5 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel balsamico azijn
  • 1/2 eetlepel gedroogde provencaalse kruiden of Italiaanse kruiden
  • 1,5 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1/2 citroen sap en rasp nodig
  • 1 teentje knoflook geperst

kruidige ketchup

  • 4 flinke eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel gedroogde provencaalse kruiden
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1,5 eetlepel extra vierge olijfolie

Instructies

  • Meng in een schaaltje alle ingrediënten voor de kip marinade. Smeer de kip hiermee in en bak in de Aerofryer / Airfryer op 180 graden voor 10 minuten. (heb je niet zo’n apparaat bak dan de kip in een koekenpan met een scheutje olie of in een grillpan)
  • Maak ondertussen de kruidige ketchup. Meng daarvoor tevens alle ingrediënten. Snijd de Italiaanse bollen door midden en smeer beide kanten in met de saus. Beleg met een handje sla, plakjes mozzarella en de kip.
  • TIP: ook lekker met eventueel krokant gebakken spek.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Verschil Airfryer en Aerofryer

Ik weet zeker dat ik de vraag ga krijgen over wat het verschil is tussen een Airfryer en een Aerofryer. Dat zit hem in het merk. Bij Princess heet het apparaat een Aerofryer en bij Philips een Airfryer. De werking is precies hetzelfde.

Omdat ik niet te moeilijk wilde beginnen, besloot ik om deze kruidige Italiaanse kipfilet te bereiden. Daar hoor ik namelijk de meest positieve verhalen over. Eens kijken of dat echt zo is. Jan Willem en ik zijn echt super kritisch als het aankomt op kip. Kip moet sappig en mals zijn en niet droog en daardoor dus taai. Ik smeerde de kipfilet in met een marinade geïnspireerd op mijn Italiaanse stoofvlees. Dat pakte goed uit, want mmmmmm het was echt heerlijk! Amaranthe heeft zelfs 2 broodjes gegeten. Zij kan vanwege een afgebroken voortand geen Italiaanse bol eten, dus voor haar had ik gewone bolletjes gebruikt.

Italiaanse kip

broodje met Italiaanse kip

Wauw!! De kip was echt super lekker geworden. Heerlijk van smaak en ontzettend mals. De combinatie van de kruidige kip met het kruidige van de tomatenketchup en het zachte van de mozzarella echt mmmmm 🙂

broodje met Italiaanse kip

Uiteraard is de kip niet alleen lekker op een broodje. Ook bij frietjes met zelfgemaakte mayonaise is het natuurlijk erg lekker.