Koffiebroodjes maken van croissantdeeg

Koffiebroodjes maken van croissantdeeg
Deel met je vrienden:

Koffiebroodjes maken van croissantdeeg. Deze heerlijke koffiebroodjes maak je echt heel simpel met gewoon kant en klare croissantdeeg. Ook de banketbakkersroom maak ik voor dit recept vaak niet eens zelf maar gebruik ik kant en klaar. Hierdoor staan deze zoete broodjes met ongeveer een half uurtje al op tafel. Ideaal als je ineens onverwacht visite krijgt.

koffiebroodjes maken van croissantdeeg

Simpele koffiebroodjes met kant en klare croissantdeeg

Waarom soms moeilijk doen als het ook zo makkelijk kan. Wij maken thuis graag lekkere recepten met croissantdeeg. De smaak en structuur van dat deeg is gewoon ontzettend lekker. Voor croissantjes gebruik ik het dan eigenlijk weer nooit. Dan hebben wij allemaal wel liever een “echt” croissantje. Wij gebruiken croissantdeeg met verschillende vullingen, zowel hartig als zoet. Probeer bijvoorbeeld ook eens de croissantdeeg gevuld met pittige tonijn.

Onze liefde voor koffiebroodjes is een paar jaar geleden geboren in het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. Beaudine was daar onder behandeling voor haar chemo en iedere dag aten wij daar een koffiebroodje met een cappuccino. Ondanks dat de behandelingen zwaar waren keken wij allebei naar dat geniet momentje van die dag uit. Nu is Beaudine al een paar jaar gelukkig schoon van kanker maar nog steeds eten wij deze koffiebroodjes heel graag. Tegenwoordig maken we ze alleen wel zelf.

Recept koffiebroodjes maken van croissantdeeg

koffiebroodjes maken van croissantdeeg

simpele koffiebroodjes van croissantdeeg

Wil je iets lekkers bij de koffie of thee? Maak dan eens deze simpele koffiebroodjes van croissantdeeg met banketbakkersroom en rozijnen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Gang: Nagerecht/Toetje, voor bij de thee of koffie
Keuken: Nederlands, Nederlandse
Trefwoord: banketbakkersroom, croissant deeg, croissantdeeg, koffiebroodjes, simpele koffiebroodjes
Porties: 6 personen

Equipment

  • 1 bakplaat

Ingrediënten

  • 1 rol croissantdeeg XL
  • 60 gram rozijnen
  • banketbakkersroom ongeveer 175 gram bereid product
  • 2 eetlepels abrikozenjam
  • 1 eetlepel water

GLAZUUR

  • 50 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel water niet meteen volle el water toevoegen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190 graden. Wanneer je kant en klare banketbakkersroom gebruikt, maak deze ook meteen. (let goed op de verpakking voor de warme bereiding) Ik moest bijvoorbeeld een ei toevoegen. Ik gebruikte poeder van Dr. Oetker.
    Maak je zelf banketbakkersroom houdt dan rekening met de bereidingstijd en zet niet meteen de oven aan.
  • Laat de rozijnen ongeveer 10 min. wellen in warm water. Giet de rozijnen af en dep droog in een theedoek of tussen keukenpapier.
  • Rol het croissantdeeg uit en druk alle naden goed dicht. Smeer het deeg in met de banketbakkersroom en verdeel de rozijnen eroverheen. Rol het deeg via de korte kant op. Druk de zijkanten een beetje naar binnen. Snijd met een scherp mes het croissantdeeg in 6 stukken. (dit is even een klieder werkje)
  • Leg de koffiebroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk de broodjes platter. Bak de koffiebroodjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Zijn de broodjes teveel opgebold in de oven, druk ze dan met een spatel iets platter.
  • Verwarm 2 eetlepels abrikozenjam met 1 el water en smeer de warme koffiebroodjes hiermee in. (dit laat de broodjes mooi glanzen maar het geeft ze ook een lekkere smaak) Laat de broodjes iets afkoelen.
  • Meng voor het glazuur de ingrediënten en drizzle dit over de koffiebroodjes vlak voor serveren.
  • De koffiebroodjes zijn het lekkerst wanneer deze nog iets warm zijn. Krijg je ze niet meteen allemaal op? Verwarm de broodjes dan even 20-30 seconden in de magnetron.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook
simpele koffiebroodjes zelf maken van croissantdeeg

Banketbakkersroom

Banketbakkersroom klinkt een beetje misleidend want er zit namelijk helemaal geen room in. De basis van een banketbakkersroom is altijd melk, suiker en eieren. Vaak word er ook nog vanille aan toegevoegd voor een intensere en zoetere smaak. Dit kan doormiddel van vanillesuiker, het merg van een vanillestokje of door vanille extract/essence. Om de banketbakkersroom dikker te maken wordt er ook nog bloem, custardpoeder of maïzena toegevoegd.

Zelfgemaakte banketbakkersroom is eigenlijk niet heel ingewikkeld om zelf te maken. Toch kies ik voor deze koffiebroodjes meestal voor banketbakkersroom uit een zakje. Dit is toch nét eventjes iets sneller klaar. Voel je uiteraard vrij om de banketbakkersoom zelf te maken.

Andere lekkere recepten voor bij de koffie of thee

Eet jij net zoals graag iets lekkers bij de koffie of thee? Probeer dan ook eens de volgende lekker recepten. Appelkoeken, dadelballetjes met kaneel en amandel of maak de mega lekkere kladdkaka eens.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.