1eetlepelwaterniet meteen volle el water toevoegen
Zo maak je het (bereidingswijze)
Verwarm de oven voor op 190 graden. Wanneer je kant en klare banketbakkersroom gebruikt, maak deze ook meteen. (let goed op de verpakking voor de warme bereiding) Ik moest bijvoorbeeld een ei toevoegen. Ik gebruikte poeder van Dr. Oetker. Maak je zelf banketbakkersroom houdt dan rekening met de bereidingstijd en zet niet meteen de oven aan.
Laat de rozijnen ongeveer 10 min. wellen in warm water. Giet de rozijnen af en dep droog in een theedoek of tussen keukenpapier.
Rol het croissantdeeg uit en druk alle naden goed dicht. Smeer het deeg in met de banketbakkersroom en verdeel de rozijnen eroverheen. Rol het deeg via de korte kant op. Druk de zijkanten een beetje naar binnen. Snijd met een scherp mes het croissantdeeg in 6 stukken. (dit is even een klieder werkje)
Leg de koffiebroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk de broodjes platter. Bak de koffiebroodjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Zijn de broodjes teveel opgebold in de oven, druk ze dan met een spatel iets platter.
Verwarm 2 eetlepels abrikozenjam met 1 el water en smeer de warme koffiebroodjes hiermee in. (dit laat de broodjes mooi glanzen maar het geeft ze ook een lekkere smaak) Laat de broodjes iets afkoelen.
Meng voor het glazuur de ingrediënten en drizzle dit over de koffiebroodjes vlak voor serveren.
De koffiebroodjes zijn het lekkerst wanneer deze nog iets warm zijn. Krijg je ze niet meteen allemaal op? Verwarm de broodjes dan even 20-30 seconden in de magnetron.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!