Wat kan je toch heerlijke recepten maken met een rol kant en klaar croissantdeeg. Dit croissantdeeg gevuld met pittige tonijn is daar een goed voorbeeld van. Het is echt een heerlijke snack! Nu zeg ik wel snack maar je kan dit gerecht ook prima als ontbijt of met de lunch eten. Is het genoeg voor 4 personen als complete maaltijd? Nee, dat niet….dan moet je de hoeveelheid van het recept verdubbelen. De pittige tonijn, die ik als vulling gebruik voor in het croissantdeeg, is ook erg lekker om eventueel op een pizza te gebruiken. Er komen binnenkort nog een aantal recepten aan met verschillende vullingen voor in croissantdeeg. Wij zijn namelijk nog steeds niet uitgekeken op dit deeg. Of de weegschaal er heel erg blij mee is…..dat betwijfel ik. Dat worden dus flink wat extra kilometers hardlopen de komende weken π
recept croissantdeeg gevuld met pittige tonijn
croissantdeeg gevuld met pittige tonijn
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediΓ«nten
- 1 verpakking Super croissantdeeg (voor 6 stuks) ik gebruik die van de Albert Heijn eigen merk
- 1/2 rode ui fijngesnipperd
- 1 blikje(145gram) tonijn in olie
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1/2 rode peper fijngehakt
- 2 flinke theelepels tomatenpuree
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- 2 theelepels gedroogde peterselie
- roomboter
- 1 ei geklutst
- 75 gram geraspte extra belegen kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een kleine ovenschaal of gietijzeren pannetje in met een beetje roomboter.
- Fruit kort de uien met de knoflook en rode peper met een flinke snuf peper en zout. Voeg de tonijn, gedroogde peterselie en tomatenpuree toe en bak kort mee (1minuutje). Zet het vuur uit en laat het mengsel iets afkoelen.
- Rol het croissantdeeg uit en verdeel in 2 stukken. Verspreid de pittige tonijn over het deeg en bestrooi met de geraspte kaas. Rol het deeg in de lengte op. Snijd het deeg in ongeveer 10 gelijke stukken. Leg de stukjes in de ovenschaal (gietijzeren pan) en druk ze iets aan. (de stukjes moeten met de “open kant” naar boven liggen). Besmeer de bovenkant met het geklutste ei. Bestrooi met een beetje extra peper, zout, en gedroogde peterselie. Bak de pittige tonijn hapjes in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen voordat je ze met je handen wilt pakken…..weet ik helaas uit ervaring π
Ik gebruik het croissantdeeg van het eigenmerk van de Albert Heijn. Het schijnt dat de Liddl ook kant en klaar croissantdeeg verkoopt, dus koop lekker het merk wat jij graag gebruikt.
pittige tonijn snack
Ik maakte deze pittige tonijn snack in een kleine gietijzeren pannetje maar je kan ook een kleine ovenschaal gebruiken. Belangrijk is wel dat je de met pittige tonijn gevulde croissantdeeg rolletjes, dicht op elkaar plaatst. Het spreek natuurlijk voor zich dat als je een dubbele hoeveelheid wilt maken je een grotere pan of ovenschaal gebruikt.