Deze kip in kruidige champignonroomsaus zorgde ervoor dat ik een vreugdedansje in de keuken maakte. Niet om heel arrogant te klinken (dat ben ik namelijk absoluut niet) maar “WAUW” dit was echt zo ontzettend lekker! Het recept is een beetje geïnspireerd op mijn pasta in roomsaus en de kip in cognac. Beide favoriete recepten thuis. Jan Willem en ik zijn gek op champignons maar vinden vaak de roomsauzen een beetje saai qua smaak. Als je ons langer volgt, dan kan het je niet ontgaan zijn dat wij van smaak houden, van veel smaak! Deze kip in champignonroomsaus zit bomvol smaak. Je moet dus wel een beetje lef hebben om dit gerecht te maken.
recept kip in kruidige champignonroomsaus
kip in champignonroomsaus: kruidig recept!
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 4 kipfilets
- 75 gram plakjes ontbijtspek in stukjes gesneden
- 1/2 rode peper heel fijn gesneden
- 200 milliliter slagroom
- 100 milliliter water
- 50 milliliter witte wijn
- 1 grote ui gesnipperd
- 3 teentjes knolfook fijngehakt
- handje verse peterselie fijngehakt
- 25 gram roomboter + klontje extra
- olie
- snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- paprikapoeder
- gedroogde oregano
- gedroogde chilivlokken
- 250 gram champignons grof gesneden
- 200 gram doperwten diepvries
- 1 groente bouillonblokje
- 1 flinke eetlepel bloem
Instructies
- Sla de dikke kant van de kipfilets iets dunner (of snijd ze in de lengte doormidden) Bestrooi de kip met peper, zout, gedroogde oregano, paprikapoeder en een beetje gedroogde chilivlokken. Verhit een klontje roomboter en een scheutje olie in een pan met hoge rand en bak de kip kort goudbruin aan beide kanten. Haal de kip uit de pan.
- Verwarm in dezelfde pan 25 gram roomboter en fruit de uien met de knoflook, rode peper en spek. Voeg de champignons toe en bak deze tot ze goudbruin zijn. Vervolgens bestrooi je de bloem eroverheen en dit bak je kort mee. Voeg dan de slagroom, water en witte wijn toe. Verkruimel het bouillonblokje erbij, roer alles goed door. Leg de kip terug in de saus en leg de deksel niet helemaal gesloten op de pan. Laat de kip 10-15 minuutjes zachtjes koken.
- Voeg de peterselie en doperwtjes toe en laat nog eens 5 minuutjes zachtjes koken. Check of de kip gaar is. Anders moet het nog iets langers koken.(hahah logisch toch) Mocht de saus te dik worden, voeg dan extra water of witte wijn toe. Serveer met pasta, brood of gebakken aardappeltjes.
TIP 1: wat ook echt ontzettend lekker is, is om de kip met saus in een ovenschaal te leggen na bereiding. Wat extra belegen geraspte kaas eroverheen te raspen en dan kort onder de grill goudbruin bakken. Mmmmmm het water loopt nu al weer in mijn mond!
kip in champignonroomsaus
TIP 2: Deze kip in champignonroomsaus is ook super lekker bij gebakken aardappeltjes of friet. Serveer dan met een heerlijke frisse groene salade. Mocht je trouwens geen witte wijn willen gebruiken, voeg dan iets meer water of slagroom toe.
probeer ook eens onderstaande recepten
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/thaise-gehaktballetjes-in-rode-currysaus/” target=_blank]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/indische-pulled-beef-pittig-en-zoet/” target=_blank]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/indiase-curry-met-kip-aardappel-en-groenten/” target=_blank]