Italiaanse stoofschotel met sukade en rode wijn

Italiaanse stoofschotel met sukade en rode wijn

Op deze Italiaanse stoofschotel met sukade en rode wijn ben ik echt ontzettend trots. Ik denk dat dit echt de lekkerste pastasaus is die ik ooit gemaakt heb. En geloof me….dat zijn er heel wat! Ik heb deze stoofschotel gemaakt op de bbq maar uiteraard kan je het ook gewoon maken in de oven of op het fornuis. Het is super makkelijk te maken, het enige wat lastig is, is dat je geduld moet hebben. Wie mij kent weet dat dit niet mijn sterkste kant is. Uiteraard maakte ik er zelf pasta bij met mijn nieuwe pastamachine. Misschien mag ik het niet zeggen maar je kan er ook prima een patatje stoof mee maken….sssst niet verder vertellen hoor!

recept Italiaanse stoofschotel

Italiaanse stoofschotel met sukade en rode wijn

Italiaanse stoofschotel

3.77 van 51 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
3 uur
Totale tijd: 3 uur 20 minuten
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 750 gram sukade in stukjes gesneden
  • 3 grote uien in halve ringen gesneden
  • 4 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 blikjes tomatenblokjes goede kwaliteit
  • 250 milliliter rode wijn naar keuze
  • 2 eetlepels bloem
  • 1/2 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 bak (250gram) kastanje champignons grof gesneden (pas later snijden)
  • 1 eetlepel sambal badjak
  • 100 gram plakjes ontbijtspek in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 flinke eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1/2 citroen zowel sap als rasp nodig
  • 1 courgette grof gesneden (pas later snijden)
  • snuf gemalen zwarte peper en zout
  • roomboter
  • olijfolie

Instructies

  • Begin met het marineren van het vlees: meng in een schaaltje 5 el olijfolie, 1/2el balsamico azijn, 1 flinke el gedroogde Italiaanse kruiden, 1el paprikapoeder, 1tl kerriepoeder, 1el sambal badjak, snuf peper, snuf zout, sap en rasp van een 1/2 citroen en 2tn knoflook fijngesneden. Laat dit minimaal 1 uur marineren (uiteraard hoe langer hoe lekkerder)
  • Verwarm de bbq tot minimaal 150 graden. Zet een gietijzeren stoofpan op de bbq en verhit een scheut olijfolie en stuk roomboter. Bak het gemarineerde vlees in porties goudbruin. Haal het vlees uit de pan en fruit in het braadvet de uien met 2 tn fijngesneden knoflook en de ontbijtspek. Voeg het vlees toe en bestrooi met 2 el bloem en bak dit kort aan. Voeg dan de tomatenblikjes en rode wijn toe. Roer alles goed door. Laat het vlees minimaal 3 uur stoven op 100 graden. Voeg na 2 uur de champignons en courgette toe. Breng vlak voor serveren op smaak met met een snuf peper en/of zout. Bestrooi eventueel met verse basilicum blaadjes.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

 

Italiaanse stoofschotel met sukade en rode wijn

recept Italiaanse stoofschotel met sukade en rode wijn als pastasaus serveren
Deze Italiaanse stoofschotel is echt zo waanzinnig lekker! Op dit recept ben ik echt super trots. Dat klinkt misschien stom maar soms heb je dat met recepten die goed lukken 🙂
recept Italiaanse stoofschotel met sukade en rode wijn van de bbq als pastasaus gemaakt
Ik maakte bij deze Italiaanse stoofschotel een focaccia met Parmezaanse kaas. Uiteraard dronken wij er een rode wijn bij. De rode wijn die je op de foto ziet is van de Hema. Het is geen goedkope wijn (10 euro voor een fles) maar dit proef je zeker terug. Het is een volle rode wijn, die zowel fruitig als kruidig is. Wat wij erg verrassend vonden is dat het een Franse wijn is. Meestal vinden wij Franse wijnen wat wrang en kiezen daarom eigenijk bijna altijd voor een Italiaanse wijn. Deze Franse wijn misstaat echt absoluut niet bij dit Italiaanse gerecht. Als zullen sommige mensen het misschien vloeken in de kerk vinden.