Italiaanse stoofschotel

Italiaanse stoofschotel
Deel met je vrienden:

Italiaanse stoofschotel

3.34 van 9 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 750 gram sukade in stukjes gesneden
  • 3 grote uien in halve ringen gesneden
  • 4 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 blikjes tomatenblokjes goede kwaliteit
  • 250 milliliter rode wijn naar keuze
  • 2 eetlepels bloem
  • 1/2 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 bak (250gram) kastanje champignons grof gesneden (pas later snijden)
  • 1 eetlepel sambal badjak
  • 100 gram plakjes ontbijtspek in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 flinke eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1/2 citroen zowel sap als rasp nodig
  • 1 courgette grof gesneden (pas later snijden)
  • snuf gemalen zwarte peper en zout
  • roomboter
  • olijfolie

Instructies

  • Begin met het marineren van het vlees: meng in een schaaltje 5 el olijfolie, 1/2el balsamico azijn, 1 flinke el gedroogde Italiaanse kruiden, 1el paprikapoeder, 1tl kerriepoeder, 1el sambal badjak, snuf peper, snuf zout, sap en rasp van een 1/2 citroen en 2tn knoflook fijngesneden. Laat dit minimaal 1 uur marineren (uiteraard hoe langer hoe lekkerder)
  • Verwarm de bbq tot minimaal 150 graden. Zet een gietijzeren stoofpan op de bbq en verhit een scheut olijfolie en stuk roomboter. Bak het gemarineerde vlees in porties goudbruin. Haal het vlees uit de pan en fruit in het braadvet de uien met 2 tn fijngesneden knoflook en de ontbijtspek. Voeg het vlees toe en bestrooi met 2 el bloem en bak dit kort aan. Voeg dan de tomatenblikjes en rode wijn toe. Roer alles goed door. Laat het vlees minimaal 3 uur stoven op 100 graden. Voeg na 2 uur de champignons en courgette toe. Breng vlak voor serveren op smaak met met een snuf peper en/of zout. Bestrooi eventueel met verse basilicum blaadjes.