1bak (250gram)kastanje champignonsgrof gesneden (pas later snijden)
1eetlepelsambal badjak
100gramplakjes ontbijtspekin stukjes gesneden
1eetlepelpaprikapoeder
1theelepelkerriepoeder
1flinke eetlepelgedroogde Italiaanse kruiden
1/2citroenzowel sap als rasp nodig
1courgettegrof gesneden (pas later snijden)
snufgemalen zwarte peper en zout
roomboter
olijfolie
Instructions
Begin met het marineren van het vlees: meng in een schaaltje 5 el olijfolie, 1/2el balsamico azijn, 1 flinke el gedroogde Italiaanse kruiden, 1el paprikapoeder, 1tl kerriepoeder, 1el sambal badjak, snuf peper, snuf zout, sap en rasp van een 1/2 citroen en 2tn knoflook fijngesneden. Laat dit minimaal 1 uur marineren (uiteraard hoe langer hoe lekkerder)
Verwarm de bbq tot minimaal 150 graden. Zet een gietijzeren stoofpan op de bbq en verhit een scheut olijfolie en stuk roomboter. Bak het gemarineerde vlees in porties goudbruin. Haal het vlees uit de pan en fruit in het braadvet de uien met 2 tn fijngesneden knoflook en de ontbijtspek. Voeg het vlees toe en bestrooi met 2 el bloem en bak dit kort aan. Voeg dan de tomatenblikjes en rode wijn toe. Roer alles goed door. Laat het vlees minimaal 3 uur stoven op 100 graden. Voeg na 2 uur de champignons en courgette toe. Breng vlak voor serveren op smaak met met een snuf peper en/of zout. Bestrooi eventueel met verse basilicum blaadjes.