Wij zijn echt gek op hartige taarten en deze hartige taart met andijvie, kruidig gehakt en heel veel kaas was echt om je vingers bij af te likken. Er werd dit keer echt ruzie gemaakt wie het laatste stukje de volgende dag mocht opeten. (ook koud is hij namelijk erg lekker) Wij eten heel vaak andijviestamppot maar soms wil je ook weleens iets anders eten. Nu vind ik persoonlijk een salade van andijvie ook erg lekker maar daar doe ik de rest van het gezin geen plezier mee. Die vinden de salade dan namelijk net iets te bitter. Nu ik dit zo opschrijf krijg ik trouwens wel een goed idee. Deze hartige taart is trouwens niet heel caloriearm, dus als je op dieet bent dan moet je wel het één en ander aanpassen.
recept hartige taart met andijvie
hartige taart met andijvie
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 1 zak (400gram) andijvie
- 1 bakje (200gram) roomkaas naturel
- 8 plakjes bladerdeeg
- 500 gram (kip) gehakt
- 1 grote ui fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 1 rode peper fijngesneden
- 1/2 eetlepel paprikapoeder
- 2 theelepels kerriepoeder
- 2 theelepels sambal badjak
- 1 theelepel nootmuskaat
- snuf peper en zout
- 100 gram geraspte kaas ik gebruikte extra belegen
- olie
- roomboter
- 1 ei geklutst
- 1 theelepel kurkuma
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Vet een ronde ovenschaal in met roomboter.
- Verhit een scheut olie in een hapjespan en bak de uien, met de knoflook en rode peper tot de uien glazig zijn. Voeg 1/2 el paprikapoeder, 2 tl kerriepoeder, 1 tl kurkuma en 2 tl sambal badjak toe en bak kort mee. Voeg het gehakt toe en bak deze goudbruin en gaar. Voeg beetje bij beetje de andijvie toe (houd 1 flinke hand apart) en bak tot de andijvie iets geslonken is. Voeg dan de roomkaas toe en roer dit goed door het andijvie-gehakt mengsel. Breng op smaak met peper, zout en 1 tl nootmuskaat.
- Verdeel de bladerdeeg over de ovenschaal en zorg ervoor dat de randen iets eroverheen hangen. Prik gaatjes in de bodem en giet het andijvie-gehakt mengsel erin. Bestrooi met kaas. Vouw de randen naar binnen. Bestrooi eventueel nog met extra peper en paprikapoeder. Smeer de bladerdeeg randen in met ei. Bak de hartige andijvietaart in 25-30 minuten goudbruin. Serveer met de overgebleven rauwe andijvie.
Hartige andijvie taart
Onderstaande andijvie recepten vind je misschien ook lekker
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/indische-gehaktballen-ketjap-chilisaus-andijviestamppot/” target=”_blank”]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/gehaktballen-kaas-bierjus-stamppot-rauwe-andijvie/” target=”_blank”]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/pittige-andijviestamppot-ketjap-en-oestersaus/” target=”_blank”]