Groente en fruit eten: eet jij iedere dag genoeg?

Groente en fruit eten: eet jij iedere dag genoeg?

Groente en fruit eten. Eet jij iedere dag genoeg groente en fruit? Veel mensen (ja ook wij) vinden het nog steeds lastig om hun dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente en fruit te eten. Sapje kan dan eventueel uitkomst bieden met hun gezonde groentesapjes.

Dit is wat Sapje zelf verteld over hun groentesapjes

“Sapje perst biologisch sap op ambachtelijke wijze met de slowjuicer. Onze sapjes bestaan voor minimaal 85% uit rauwe groenten. Met een beetje fruit, specerijen, kruiden & zeewier voegen we extra smaak en gezonde voedingsstoffen toe. Alle ingrediënten zijn 100% biologisch, seizoensgebonden en grotendeels afkomstig van lokale leveranciers. Elke dag maken we met veel liefde heerlijke en vooral gezonde sapjes uit maar liefst 100 verschillende ingrediënten. Bij het samenstellen van onze groentesappen en detox kuren passen we actuele inzichten op het gebied van voeding toe. We zorgen altijd voor een mooie combinatie aan vitaminen, mineralen en antioxidanten. Zo helpen wij je graag je gezondheid op peil houden. We leveren deze zeer smakelijke en pure vitaminebommetjes bij je af in glazen flesjes. Een soort moderne melkboer dus, maar dan 100% biologisch, puur en raw!”

Groente en fruit eten of in dit geval groentesapjes drinken van Sapje

Ik moet eerlijk bekennen dat wij als gezin ook zeker niet iedere dag de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente en fruit eten. Wij vonden het dan ook ontzettend leuk dat wij benaderd werden door Sapje en dat wij hun producten mochten testen. Wij kregen de vrijheid om zelf op hun site iets uit te zoeken en uiteindelijk hebben wij gekozen voor de Kids Box.Zo konden wij namelijk allemaal dezelfde sapjes proeven. Wil je liever detoxen dan kan je bij Sapje ook een speciale detox kuur bestellen. Je kunt ook eventueel losse groentesapjes bestellen of een keuze maken uit één van de andere sapboxen.

De Kids Box bestaat uit 6 x 4 verschillende groentesapjes van 240 milliliter, in totaal bevatten de flesjes bij elkaar 9,2 kilo groente. De meeste bekende groentesap is waarschijnlijk wel een bietensap. Uit verschillende onderzoeken blijkt namelijk dat biet ontzettend gezond is voor zowel lichaam als geest. Alle smaken in de Kids box bevat dan ook biet. In de Kids Box zitten de volgende smaken: 4x Fresh 4x Sunny 4x Recover 4x Hydrate 4x Rons Sapje 4x Energy.

Dit zegt je natuurlijk allemaal niets 🙂 Ik zal je daarom even kort vertellen wat wij vonden van de verschillende smaken.

Fresh

De smaak Fresh bevat wortel, venkel, zoete aardappel, appel, grapefruit, munt, salie, gember en kaneel. Deze smaak ging er bij de kids goed in. In tegenstelling tot de andere smaken uit de Kids Box is deze Fresh juist wat zoeter. Al zou je dat qua naam misschien niet verwachten. De wortel en zoete aardappel kan je goed proeven.

Sunny

De smaak Sunny bevat gele biet, pastinaak, gele puntpaprika, gele wortel, gele courgette, granny Smith, sinaasappel, wortel, ciitroen, kurkuma, aloë vera, gember en zwarte peper. Whahaha Beaudine had niet gezien dat er ook paprika in dit sapje zat. Een flinke slok nam ze en brrrrrrr “nee mam deze vind ik echt niet lekker”! Beaudine lust namelijk echt geen paprika en ze haalt die smaak er ook altijd meteen uit. Jan Willem en ik vonden deze smaak juist wel erg lekker. De Sunny is lekker fris van smaak.

Recover

Deze smaak bevat wortel, rode biet, granaatappel, kers, zwarte bes, kurkuma, gember, sinaasappel, ginseng en zwarte peper. Wow!!! kruidig!!! Aards!!!! dat was echt onze eerste reactie na het proeven. Ikzelf en de kinderen vonden deze smaak daardoor iets minder moet ik eerlijk bekennen. Dit is een smaak waar je aan moet wennen.Jan Willem vond deze Recover daardoor juist erg lekker. Zo zie je maar….smaken verschillen 🙂

Hydrate

De hydrate bevat watermeloen, komkommer, kokoswater, chioggia biet, venkel, citroen, granaatappel, framboos, rabarber en munt. Mmmmm dit is echt een hele lekkere!!! Beaudine en ik zijn gek van watermeloen en dit proef je ook echt duidelijk terug. Dit is een heerlijk fris sapje.

Rons sapje

Dit vonden wij in eerste instantie een hele gek naam en niet passend bij de rest van de namen. Deze smaak is speciaal ontwikkeld voor Sapje door Michelinster chef Ron Blaauw. Vandaar “Rons sapje”. Ahhhh, dat verklaart het! Deze smaak bevat witte wortel, gele biet, komkommer, ananas, rode kool, chioggia biet, bloedsinaasappel, granaatappel, cranberry, citroen, passievrucht en gember. Perfect uitgebalanceerd qua smaak! En nee, dit zijn niet mijn woorden maar die van Beaudine 🙂 Deze smaak is niet te zoet, niet te zuur, niet te aards en niet te bitter. Dit “sapje” zouden wij prima de gehele dag zelfs kunnen drinken.

Sapje smaak Energy

Deze Energy smaak bevat rode biet, paarse wortel, rode kool, appel, citroen, paarse zoete aardappel, paarse boerenkool, gember en basilicum. De Energy kreeg ook allemaal onze goedkeuring. Dit sapje is vrij mild van smaak en valt denk ik bij de meeste mensen wel prettig in de mond. Het is geen smaak waar je aan moet wennen zoals bijvoorbeeld de Recover.

gezonde groentesapjes van Sapje

De sapjes van Sapje worden bevroren aangeleverd op een dag en tijdstip naar eigen keuze. Het ontdooien van de sapjes in de koelkast duurt ongeveer 15-20 uur en uit de koelkast ongeveer 6-8 uur. Zijn de sapjes eenmaal ontdooid dan zijn de sapjes 7 dagen houdbaar in de koelkast. Als je het moeilijk vindt om genoeg groente en fruit te eten dan kunnen groentesapjes zeker een uitkomst bieden.

Sapje Kids Box: 6×4 verschillende gezonde groentesapjes

Filmpje over Sapje

Op de site van Sapje zag ik onderstaand filmpje en deze vond ik ook wel leuk om hier te delen. In het filmpje leggen de bedenkers van Sapje namelijk uit waarom Sapje ontstaan is. Het is een leuk jong stel met een duidelijke visie.