Hoe eet jij vandaag?

Hoe eet jij vandaag?

Voor sommige huishoudens is het iedere dag weer een opgave om antwoord te geven op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’. Sommige mensen kiezen pas in de supermarkt wat er ‘s avonds op tafel komt. Ook zijn er mensen die eerst in de koelkast en de keukenkastjes kijken en aan de hand daarvan iets bereiden.


TV-recepten


De media besteedt ruime aandacht aan eten. Elke zender heeft wel een programma waarbij een kok een maaltijd bereidt. Het zijn meestal gerechten die je niet elke dag eet. 24Kitchen brengt iedere dag een recept waarmee je snel en eenvoudig een maaltijd kunt bereiden. Ook de supermarkten doen mee. Jumbo TV heeft Roberta Pagnier die elke dag haar keuze presenteert bij SBS6. RTL X heeft Miljuschka Witzenhausen en op de Vlaamse televisie is Jeroen Meus een legende op kookgebied. 


Voedingscentrum


Kies je uitsluitend voor verantwoord eten, dan biedt de website van het Voedingscentrum meer dan 2000 recepten. Natuurlijk volgens de Schijf van Vijf worden recepten van lunches en diners gegeven. De maaltijden bevatten producten uit de Schijf van Vijf en zijn vooral seizoensbepaalde recepten. De menu’s bevatten altijd de minimale hoeveelheid van 150 gram groente en hebben maximaal 700 kcal. 

Nog geen keuze gemaakt? Laat de vraag ‘Wat gaan we eten’ beantwoorden door HelloFresh. Met een betaal abonnement krijg je elke week een box met ingrediënten inclusief recepten. Dan hoef je voor het eten niet meer naar de supermarkt. Je stelt zelf de box samen door onder andere het aantal personen te kiezen en het aantal menu’s per week. Het minimum is drie en maximaal 5 menu’s. Ook kun je de menu’s indelen in ‘vlees, vis en veggie’; ‘veggie’; ‘familie’ en ‘lekker snel’; ‘Wereld keuken’; ‘Balans’ en ‘Premium’. Het gemak kost je bij twee personen en drie maaltijden gemiddeld €40,95 oftewel €6,80 per maaltijd.

Voor wie geen keukenprins of prinses is, is er goed nieuws. De restaurants mogen hun deuren weer open doen en gasten ontvangen. Vanaf eind juni zijn de meeste coronaregels opgeheven. Je moet dan natuurlijk nog wel een keuze maken uit de menukaart, maar dat zal vast wel goed komen!

Koreaanse kip wraps

Koreaanse kip wraps geïnspireerd op een recept van Hello Fresh. Klik op de foto om naar het recept te gaan.