Waar let jij op als je wijn koopt?

Waar let jij op als je wijn koopt?

Ga je wijn kopen in de winkel, of wijn bestellen op het internet, dan zijn er verschillende factoren die de doorslag kunnen geven bij het maken van je keuze. Welke zijn bij jou het belangrijkst? Waar laat jij je aankoop vooral van afhangen?

De prijs: we blijven op onze portemonnee letten

Tja, we zijn en blijven toch echt Nederlanders. De prijs is voor ons toch vaak een hele belangrijke factor als we een aankoop doen. We betalen niet graag meer dan noodzakelijk is, en kiezen voor een wijn voor iedere dag vaak voor een goedkoop exemplaar. Bij bijzondere gelegenheden willen we daar nog wel eens iets bovenop doen, maar we blijven over het algemeen nuchter en op onze portemonnee letten. 

Een wijn die we eerder dronken: altijd goed

Ben je erg van de vaste gewoontes, of heb je gewoon niet zo heel veel verstand van wijn, dan is de kans groot dat je een wijn koopt die je al eerder hebt gedronken, en die je goed beviel. Dan weet je in ieder geval dat je iets lekkers in huis haalt! Let er, als dit voor jou belangrijk is, echter wel op dat niet iedere wijn die hetzelfde lijkt ook hetzelfde proeft. Zo zegt de gebruikte druivensoort, waar veel mensen op afgaan bij hun aankoop, niet altijd alles over de smaak. Als deze druif in de Spaanse grond heeft gestaan proeft hij bijvoorbeeld al heel anders dan wanneer hij in Frankrijk is geoogst, o.a. door de verschillen in klimaat en eventueel ook op het gebied van de productie.

wijn kopen

Een wijn die past bij de gelegenheid

Een wijn kies je ook vaak op basis van de gelegenheid. Een wijntje voor jezelf, gewoon, voor een doordeweekse avond, die kies je op een andere manier uit dan een wijn voor een speciale gelegenheid. Een goede kerstwijn, die kies je bijvoorbeeld vooral uit in combinatie met de gerechten die op tafel komen. Bovendien wil je hier ook vaak best wat extra aan besteden.

Goede recensies: voor velen doorslaggevend

Wat steeds belangrijker wordt, is de mening van anderen. Nu we wijn steeds vaker online kopen, krijgen we ook makkelijk de beschikking over recensies van anderen. Fijn, als je twijfelt of een bepaalde wijn goed bij jou en je voorkeuren past. De ervaringen van anderen kunnen je dan vaak vertellen of je goed zit of niet. Let er echter wel op dat smaak nog altijd heel persoonlijk is. Zelfs een wijn die van anderen alleen maar negatieve recensies krijgt, kan juist precies jouw smaak zijn. Laat je er dus ook weer niet te veel door beïnvloeden.

online wijn kopen tips