Griekse gehaktballetjes / keftedes met fetakaas

Griekse gehaktballetjes / keftedes met fetakaas
Deel met je vrienden:

Griekse gehaktballetjes / keftedes met fetakaas

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Gang: avondeten, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Griekse
Porties: 12 balletjes / keftedes

Ingrediënten

  • 500 gram half om half gehakt
  • 2 sneetjes (oud) witbrood zonder korst
  • 1 ei
  • 1 bakje verse Italiaanse kruidenmix gebruik de helft (verkrijgbaar bij de AH)
  • 10 blaadjes verse munt
  • 150 gram fetakaas verkruimeld
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook geperst
  • scheutje melk
  • olie
  • 4 pitabroodjes
  • snufje peper en zout
  • 1 zakje veldsla

Instructies

  • Laat de sneetjes witbrood even weken in een scheutje melk. Snijd de helft van het bakje van de Italiaanse kruiden fijn. Snijd ook de muntblaadjes fijn.
  • Meng het gehakt met de fijngesneden kruiden, 2 tl sambal badjak, 1 tl paprikapoeder, snufje peper en zout en de geraspte knoflook. Knijp het brood uit en voeg samen met 75 gram verkruimelde fetakaas toe aan het gehakt. Kneed alles goed door elkaar en vorm 12 gehaktballetjes / keftedes. Zet dit voor 30 minuten in de koelkast.
  • Verhit een flinke scheut olie in een hapjespan en bak de Griekse gehaktballetjes / keftedes goudbruin en gaar. Verwarm ondertussen de pitabroodjes. Snijd de pitabroodjes open en smeer zowel de boven als de onderkant in met een dikke laag zelfgemaakte tzatziki. Leg hierop wat veldsla en daarom de gehaktballetje / keftedes. Bestrooi met de overgebleven fetakaas. (ook lekker met een frisse salsa)
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook