
geroosterde tomatensoep met kip
Afdrukken Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekPorties: 1 flinke pan
Ingrediënten
- 1800 gram tros tomaten in parten gesneden
- 6 tenen knoflook geschild en gehalveerd
- 3 rode uien geschild en in parten gesneden
- 1,5-2 liter gekookt heet water
- 2 groente bouillonblokjes
- snuf peper en zout
- 1 theelepel gedroogde chilivlokken of meer als je van pittig houdt
- 1,5 eetlepel bruine suiker
- olijfolie
- handje verse basilicum fijngesneden
- 2 kipfilets
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de tomaten, uien en knoflook op een bakplaat. Bestrooi met een flinke scheut olijfolie, 1,5 el bruine suiker, peper, zout en 1 tl chilivlokken. Meng dit allemaal even goed door. Rooster de tomaten 30 minuten in de oven.
- Verwarm in een stoof of soeppan een scheutje olijfolie. Doe de geroosterde tomaten, ui en knoflook in de pan. Giet hier minimaal 1,5 liter gekookt water bij en 2 groentebouillonblokjes. Pureer de soep met een staafmixer. Leg de 2 kipfilets erin en kook deze op zachtjes vuur 20 minuten in de soep. Pluk de kip met 2 vorken uit elkaar en voeg weer aan de soep toe. Breng de soep op smaak met peper en/of zout. (eventueel nog een beetje suiker) Voeg vlak voor serveren de fijngesneden basilicum toe.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer