Gehaktballetjes in honing-sojasaus

Gehaktballetjes in honing-sojasaus

Gehaktballetjes in honing-sojasaus. Deze gehaktballetjes zijn super smeuïg en zitten echt bomvol smaak. Erg lekker bij rijst met boontjes.

gehaktballetjes in honing-sojasaus

Deze avondmaaltijd is echt heel erg lekker en gelukkig ook heel erg simpel te maken. 😊

Honing sojasaus

De honing-sojasaus is echt zo ontzettend smaakvol. Je maakt de saus door honing (duh) met sojasaus (duh) te mengen met rode peper, knoflook, verse gember, mirin, zwarte peper, sesamzaadjes, maïzena en sesamolie. De saus wordt heerlijk “sticky” van structuur. 🤩

Eet jij ook zo graag gerechten met gehaktballetjes? Probeer dan ook eens de volgende recepten: gehaktballetjes in curry-madras roomsaus, gehaktballetjes in chipotle pindasaus of maak eens de Griekse gehaktballetjes met feta uit de oven.

Recept gehaktballetjes in honing-sojasaus

gehaktballetjes in honing-sojasaus

Gehaktballetjes in honing-sojasaus

Deze sticky gehaktballetjes in honing-sojasaus zijn echt ontzettend lekker en kan je eigenlijk overal bij serveren.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Aziatisch, Nederlands
Trefwoord: gehaktballetjes, honing, honing-sojasaus, sojasaus
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram half om half gehakt
  • 30 gram panko
  • 50 mililiter melk
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • 3 centimeter verse gember geschild en geraspt
  • 1 theelepel gedroogd korianderblad
  • 1 flinke theelepel kerriepoeder
  • 1 flinke theelepel paprikapoeder
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • 1 theelepel sambal oelek

HONING-SOJASAUS

  • 75 mililiter sojasaus
  • 50 mililiter mirin
  • 75 gram honing
  • 4 teentjes knoflook geraspt
  • 3 centimeter verse gember geschild en geraspt
  • 1 rode peper fijngehakt
  • 2 theelepels sesamzaadjes ik gebruik zowel wit als zwart
  • 1 theelepel maïzena
  • 1 eetlepel sesamolie

RIJST:

  • 275 gram meergranen rijst
  • 450 mililiter water
  • 1 groentebouillonblokje

EXTRA'S

  • handje koriander fijngehakt, is optioneel
  • seroendeng
  • kroepoek
  • 450 gram sperziebonen ik gebruik diepvries

Instructies

BEGIN MET HET KOKEN VAN DE RIJST:

  • Verhit een scheutje olie in een middelgrote kookpan, voeg de rijst toe samen met een verkruimeld bouillonblokje en bak kort mee. Voeg het water toe. Breng aan de kook, zet het vuur nu zachter en laat de rijst met de deksel op de pan 8-9 minuten pruttelen tot de gaatje erin vallen. 
    Zet het vuur uit en laat nog 10-15 minuten met de deksel op de pan staan.

MAAK ONDERTUSSEN DE GEHAKTBALLETJES KLAAR:

  • Meng in een schaaltjes alle ingrediënten voor de saus. 
  • Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes en vorm er 16 balletjes van.
  • Verhit een scheutje olie in een grotere koekenpan en bak de gehaktballetjes goudbruin en gaar voor ongeveer 15 minuten. Voeg de saus toe en laat nog eventjes een paar minuten pruttelen zodat de saus kan indikken.
  • Wanneer de gehaktballetjes pruttelen en bijna gaar zijn kook dan ook de sperziebonen.
  • Serveer de rijst met de gehaktballetjes in honing-sojasaus, sperziebonen en bestrooi eventueel met fijngehakte koriander en seroendeng. Lekker met kroepoek erbij. Eet smakelijk 😋
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Wat eet je bij de gehaktballetjes

Wat eet je bij de gehaktballetjes? Nou, wat eet je niet bij de gehaktballetjes is misschien een betere vraag. Deze balletjes zijn dus erg lekker bij rijst met sperziebonen maar ook erg lekker bij noedels met roerbakgroenten. Je kunt ze uiteraard ook eten bij frietjes met mayo…maar ja…dat is geen verrassing dat ik dit lekker vind. 😜

Gehaktballetjes in honing-sojasaus

Aziatische sticky gehaktballetjes