2theelepelssesamzaadjesik gebruik zowel wit als zwart
1theelepelmaïzena
1eetlepelsesamolie
RIJST:
275grammeergranen rijst
450mililiterwater
1groentebouillonblokje
EXTRA'S
handjekorianderfijngehakt, is optioneel
seroendeng
kroepoek
450gramsperziebonenik gebruik diepvries
Instructions
BEGIN MET HET KOKEN VAN DE RIJST:
Verhit een scheutje olie in een middelgrote kookpan, voeg de rijst toe samen met een verkruimeld bouillonblokje en bak kort mee. Voeg het water toe. Breng aan de kook, zet het vuur nu zachter en laat de rijst met de deksel op de pan 8-9 minuten pruttelen tot de gaatje erin vallen. Zet het vuur uit en laat nog 10-15 minuten met de deksel op de pan staan.
MAAK ONDERTUSSEN DE GEHAKTBALLETJES KLAAR:
Meng in een schaaltjes alle ingrediënten voor de saus.
Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes en vorm er 16 balletjes van.
Verhit een scheutje olie in een grotere koekenpan en bak de gehaktballetjes goudbruin en gaar voor ongeveer 15 minuten. Voeg de saus toe en laat nog eventjes een paar minuten pruttelen zodat de saus kan indikken.
Wanneer de gehaktballetjes pruttelen en bijna gaar zijn kook dan ook de sperziebonen.
Serveer de rijst met de gehaktballetjes in honing-sojasaus, sperziebonen en bestrooi eventueel met fijngehakte koriander en seroendeng. Lekker met kroepoek erbij. Eet smakelijk 😋