Gehaktballetjes in curry madras roomsaus

Gehaktballetjes in curry madras roomsaus

Gehaktballetjes in curry madras roomsaus. Deze heerlijke curry is ontzettend simpel om te maken. Lekker met rijst en/of Naan erbij.

gehaktballetjes in curry madras roomsaus

Gehaktballetjes

De gehaktballetjes voor dit recept breng je op smaak met curry madras specerijen, sambal, peper en zout.

Welk gehakt je gebruikt maakt niet zo heel veel uit. Zelf gebruik ik graag half om half gehakt omdat de gehaktballetjes dan net iets smeuïger zijn. Wil je liever rundergehakt gebruiken? Geen probleem!

Eet jij ook graag gerechten met gehaktballetjes? Probeer dan ook eens de volgende recepten: gehaktballetjes uit de oven met sweet chilisaus, Italiaanse gehaktballetjes in roomsaus of maak eens de pittige gehaktballetjes in jus.

Curry madras roomsaus

Voor dit recept maak je heel simpel eerst een eigen kruidenpasta die je gaat aanbakken en vervolgens voeg je kokosmelk toe

Om de kruidenpasta te maken meng je in een keukenmachine ui met knoflook, rode peper, verse gember, limoensap en rasp, curry madras specerijen, suiker, tomatenpuree, zwarte peper en zout.

Ik weet dat veel mensen liever geen suiker gebruiken maar de suiker zorgt ervoor dat de smaken mooi in balans zijn. Uiteraard mag je het altijd weglaten uit het recept maar houdt er dan wel rekening mee dat de saus ietwat zuurder van smaak zal zijn.

Recept gehaktballetjes in curry madras roomsaus

gehaktballetjes in curry madras roomsaus

Gehaktballetjes in curry madras roomsaus

Deze heerlijke gehaktballetjes in romige curry madras roomsaus zijn lekker bij rijst maar je kunt er ook Naan bij serveren.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Indiaas, Nederlands
Trefwoord: curry madras, curry madras roomsaus, gehaktballetjes, kokosmelk, madras, roomsaus
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

GEHAKTBALLETJES:

  • 500 gram gehakt
  • 2 theelepels curry madras
  • 1 flinke theelepel sambal oelek
  • 25 gram paneermeel
  • 50 milliliter melk
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout

CURRY MADRAS KRUIDENPASTA:

  • 1 ui gesnipperd
  • 1/2 rode peper grof gehakt
  • 3 centimeter verse gember geschild en in plakjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook grof gesneden
  • 1/2 limoen sap en rasp nodig
  • 1 eetlepel curry madras
  • 1 theelepel suiker
  • 70 gram tomatenpuree
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout

RIJST:

  • 275 gram meergranen rijst
  • 450 milliliter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • scheutje zonnebloemolie

EXTRA'S

  • 250 milliliter kokosmelk
  • cashewnoten
  • verse koriander fijngehakt

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes en rol er 12 gehaktballetjes van.
  • Meng alle ingrediënten voor de curry madras kruidenpasta in een keukenmachine tot een smeuïge kruidenpasta.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin aan, leg een deksel op de pan, zet het vuur iets lager en laat de gehaktballetjes 15 minuten garen. 

KOOK ONDERTUSSEN DE RIJST:

  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een medium kookpan. Voeg de rijst en een verkruimeld bouillonblokje toe en bak kort mee. Voeg dan het water toe, breng de rijst aan de kook en laat ongeveer 8-9 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
    De rijst is klaar wanneer er gaatjes in de rijst vallen. Haal de rijst van het vuur en laat dan 15 minuten rusten met de deksel op de pan.

GA DAN VERDER MET DE GEHAKTBALLETJES IN CURRY MADRAS ROOMSAUS

  • Als de gehaktballetjes gaar zijn, haal ze uit de pan. Fruit de kruidenpasta aan voor ongeveer 1 minuut. Voeg dan de kokosmelk toe, roer alles goed door elkaar en laat de saus 2 minuutjes zachtjes pruttelen.
    Leg de gehaktballetjes terug in de pan en laat de saus met gehaktballetjes nog 2-3 minuten zachtjes pruttelen.
  • Serveer de rijst met de gehaktballetjes in curry madras roomsaus. Bestrooi met fijngehakte koriander en een handje (gezouten) cashewnoten. Eet smakelijk!
  • TIP: geen liefhebber van koriander? Vervang dit dan voor (platte) peterselie.
    TIP: gebruik de curry madras specerijen van Euroma, deze is namelijk echt heel smaakvol. (en nee…ik word niet gesponsord door Euroma…ik ben oprecht fan)
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Gehaktballetjes in curry madras roomsaus

gehaktballetjes in curry madras roomsaus
2 Comments

Comments are closed.