Deze eiersalade met krokant gebakken spek is weer eens iets anders dan de standaard eiersalade. Door krokant gebakken spek toe te voegen krijg je een super lekkere zoutige smaak aan je salade. Nadeel wel, in hoeverre je het een nadeel kan noemen, is dat je het niet te lang in de koelkast kan bewaren. Nu denk ik dat dit echter geen probleem moet zijn 🙂 Bij ons overleeft hij namelijk de volgende dag niet eens. Deze salade is niet alleen lekker op een toastje maar ook lekker op een broodje met wat sla en tomaat.
Recept Eiersalade met spek
eiersalade met krokant gebakken spek
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekPorties: 1 schaaltje
Ingrediënten
- 4 eieren
- 75 gram plakjes ontbijtspek fijngesneden
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel mosterd
- 2 flinke eetlepels mayonaise
- 1 theelepel kerriepoeder
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
Instructies
- Kook de eieren hard in 6-7 minuten. Bak de spek met een klein beetje roomboter krokant. Pel de eieren en prak deze fijn met 2 flinke el mayonaise, mosterd en alle gedroogde kruiden. Meng de ontbijtspek erdoorheen en breng op smaak met zout en peper. Laat de eiersalade in de koelkast verder op smaak komen.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer