Zomerse stamppot met prei, kruidenroomkaas en krokant gebakken spek

Zomerse stamppot met prei, kruidenroomkaas en krokant gebakken spek

Het geld is er de afgelopen tijd bij ons uitgevlogen en dus is het soms goed om weer even pas op de plaats te maken. Deze zomerse stamppot met prei, kruidenroomkaas en krokant gebakken spek is super lekker en is niet duur om te maken. Lekker eten hoeft dus zeker niet altijd duur te zijn. Nog een groot voordeel van dit recept is dat het ook echt met 30 minuten op tafel staat. Heb je dus een dag hard gewerkt en heb je geen zin om lang in de keuken te staan maar wil je wel lekker te eten? Dan is dit recept zeker een aanrader!

Recept zomerse stamppot

stamppot met prei en kruidenroomkaas

stamppot met prei, kruidenroomkaas en krokant gebakken spek

3.34 van 3 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo kruimige aardappels geschild en in kleinere stukken gesneden
  • 125 gram kruidenroomkaas
  • 2 preien gewassen en in ringen gesneden
  • snufje peper en zout
  • snufje nootmuskaat
  • 125 gram spekblokjes
  • 8 eieren

Instructies

  • Kook de aardappels in een pan met ruim water gaar. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd (ongeveer na 12-15 minuten) de prei toe. Giet de aardappelen en prei af. Breng op smaak met een snuf peper, zout en nootmuskaat. Stamp de aardappelen en prei grof en voeg 125 gram kruidenroomkaas toe. Roer dit goed door elkaar zodat alles lekker smeuïg wordt.
  • Kook de eieren in de tijd dat de aardappelen koken voor 3-4 minuten en bak tevens de spekblokjes krokant. Serveer de aardappel-prei stamppot met de spekblokjes en ei. Bestrooi eventueel nog met wat extra peper.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Stamppot met prei en kruidenroomkaas

Bij ons ging de vlag uit! Amaranthe heeft zowaar goed meegegeten. Het ging niet zonder slag of stoot maar haar bordje was uiteindelijk leeg. Beaudine vond het super lekker, alleen de kruidenroomkaas niet.(dacht ze) Ik had een paar toefjes bovenop gedaan en dat was gesmolten. Daardoor zei ze… de saus vind ik niet zo lekker….toen ik zei dat het door heel de stamppot zat moest ze heel hard lachen! Voor 4 personen zou je misschien denken dat 125 gram spekjes misschien wat weinig is, maar dit valt echt reuze mee. Doordat je 2 eieren per persoon eet, is het gerecht samen met de kruidenroomkaas behoorlijk vullend. Uiteraard kan je ook extra spek gebruiken maar dan zou ik 1 ei per persoon aanhouden.

TIP: heb je grote eters dan kun je het beste 1,5 kilo aardappelen gebruiken. De rest van de ingrediënten hoef je verder niet per se aan te passen. Wij hadden genoeg aan 1 kilo maar dan eten de kinderen natuurlijk niet als volwaardige volwassenen mee qua portie.

Zomerse stamppot met prei, kruidenroomkaas en krokant gebakken spek
Wie zegt dat je stamppotten alleen in de winter kan eten. Deze frisse stamppot met prei is heerlijk in de zomer. Helaas laat alleen het zomerse weer momenteel het afweten. De zon moet je er dus zelf bij verzinnen!
Zomerse stamppot met prei, kruidenroomkaas en krokant gebakken spek
Super lekkere stamppot met prei, ei, krokant gebakken spek en kruidenroomkaas. Je likt je bord erbij af en het is ook nog eens budget proof!