Eerste keer kamperen: onze vakantie in Frankrijk

Eerste keer kamperen: onze vakantie in Frankrijk

Familie over de Kook gaat voor de eerste keer kamperen. Niet zomaar kamperen maar “echt” kamperen in een tent! Nu zeggen ze altijd “kamperen kun je leren”. Is dat ook echt zo? Ik heb altijd gezegd dat kamperen niets voor mij is. Sterker nog….ik vond het pure armoe. Vroeger, met mijn eerste vriendje, ben ik weleens mee geweest met kamperen. Liep je met je wc rol over de camping…..wat een verschrikking!!! Je leest het wel al meteen, dit is echt heeeeeeeeel veeeeeeel jaren geleden. Tegenwoordig hoef je op de meeste campings namelijk echt geen wc rol meer mee te nemen als je hoge nood hebt.

Eerste keer kamperen

Iedereen die mij kent, was dan ook enorm verbaasd dat wij gingen kamperen. Het zal mij ook niets verbazen als er wedjes gelegd zijn of we de kampeerweek ΓΌberhaupt wel gaan volmaken. Ik schrijf deze tekst als we 3 dagen kamperen achter de rug hebben. De week afmaken op de camping gaat me dus wel lukken…we zijn al over de helft πŸ˜‰

Toch kan ik nu nog niet zeggen dat ik kamperen helemaal het einde vind. Nee, je loopt niet meer armoedig met je wc rol naar de wc’s toe. Echter loop je wel met een tas vol handoeken, shampoo, conditioner, douchegel, tandenborstel, tandpasta, watjes, make-up reiniger en deodorant richting de douches. Vervolgens is alles zeiknat en tegen de tijd dat je klaar bent met afdrogen, kan je weer douchen omdat het zweet in stralen over je rug loopt in het douchehokje. Gelukkig zijn de douches op onze camping wel super schoon en netjes. En dat uit mijn mond…..dat zegt echt heel wat!

Ook het naar de wc gaan vind ik een heel ding! Ik kan namelijk niet! Zelfs plassen niet. Gevolg? Al dagen buikpijn. Ben ik de enige die hier last van heeft? Als ik de reacties op onze Instagram mag geloven niet. Whahaha maar hier op de camping merk ik er weinig van. Zit ik moeite te doen om geluidloos te plassen, zit er iemand naast me die de grote boodschap met een atoomkabaal eruit laat lopen. Mijn hemel….hoe gΓͺnant. Maar is dat ook gΓͺnant? Is het niet veel genanter dat je niet naar de wc durft te gaan? Moet ik er niet gewoon “schijt” aan hebben?

kamperen kun je leren

Ook het schoonhouden van de tent vind ik een dingetje. Overal ligt gras! In je voortent….onder de luifel….in je slaapvertrek. OkΓ© Marie Louise, adem in adem uit. Je bent op vakantie…..LAAT HET LOS! Alleen dat loslaten vind ik heeeeeeeel moeilijk. Thuis stofzuig ik 2x per dag en dettol (ja, dat vind ik een werkwoord) ook de hele dag. Of ik smetvrees heb? Ik vind van niet, Jan Willem vind van wel.

Dan nog het leven uit tassen en curverboxen. Je hebt natuurlijk geen enorme hoeveelheid keukenkasten en kledingkasten waarin alles opgeborgen ligt. Dus alles zit in boxen opgestapeld. Is natuurlijk hartstikke netjes maar je bent wel de hele tijd bezig. Box op….box af….box op…..box af! Denk je alles gepakt te hebben wat je nodig hebt….neeeeeeee…..vergeet je een handdoek. Weer alle boxen eraf halen, want die handdoek ligt uiteraard in de onderste box. Dan het slapen! Slapen, wat is dat? Ik hoor alles!!!!! Een rits die aan het einde van de camping opengeritst wordt, een airco van een camper naast je, een hoest van de overbuurman en dan heb ik het nog niet over de muisjes die ‘s nachts rond je tent aan het struinen zijn.

De eerste keer regen en onweer

Als je ons volgt op Instagram of Facebook, dan heb je waarschijnlijk wel meegekregen dat we ook slecht weer hebben gehad. Voor mijn gevoel noodweer….maar volgens Jan Willem moet ik mij niet zo aanstellen πŸ™‚ Het dondert en het bliksemt!!!!! Wat vond ik dat toch ontzettend eng zo in de tent. Ik vind het in Nederland allemaal helemaal niets als het onweert maar in de tent…brrrrrrrr…….rillingen!!!! Ook de kinderen vonden de onweer behoorlijk eng. Dat het dan ook nog ineens heel hard gingen waaien en de tent toch echt wel flink bewoog, was ik in staat om snel alles in te pakken en huiswaarts te gaan. Gelukkig duurde dit hele “noodweer” maar twee uurtjes. Daarna knapte het op en was de zon weer flink zijn best aan het doen.

slecht weer eerste keer kamperen Frankrijk

Vanwege het weer zijn we overigens wel eerder naar huis gegaan. Nadeel van een tent is namelijk dat deze niet vochtig/nat ingepakt mag worden. We zouden eigenlijk donderdagochtend vertrekken maar de weersvoorspelling voor die donderdag was alleen maar regen. De tent dan droog mee nemen naar huis gaat dan echt niet lukken. De voorspelling voor woensdag was in principe prima. Een klein buitje in de ochtend maar dan flink zonneschijn.

OEPS!!!! dat bleek even iets anders te gaan worden. Woensdagochtend kwam het helaas toch weer met bakken naar beneden en met flink onweer. Tja, en nu?????? Er zat niets anders op dan afwachten. Om de 5 minuten keken we alle weersvoorspellingen. Buienradar, Weeronline, Weersvoorspelling, Weerplaza…..we hebben ze allemaal gezien. Iedere site gaf ook andere voorspellingen aan. Van de hele dag noodweer tot om 15.00 zonneschijn. Wat wel gezellig was, is dat we met zijn allen onder de partytent spelletjes gingen spelen. Uiteindelijk hebben we toch ook nog behoorlijk veel lol gehad. Ennnnnnn ja ja……om 15.00 flink zonneschijn!!! Whoeeeeeee vreugdedansje!!! De tent kan drogen!!!!!

Om 16.30 was alles gelukkig helemaal droog en konden we gaan inpakken. Voordeel van onze opblaasbare tent is dat hij met een kwartiertje staat maar ook in een kwartiertje helemaal is opgeruimd. Op naar huis! Eigen bed, eigen keuken, eigen badkamer en eigen bank πŸ™‚

Nooit meer kamperen dus?

Jawel!!!! Als je bovenstaande tekst helemaal gelezen hebt, dan zou je denken dat ik thuis alles meteen op Marktplaats te koop zou zetten. Niets is minder waar! Uiteindelijk kon ik mijn draai vinden en mijzelf overgeven aan de “nadelen”. Dit was mijn eerste keer echt kamperen en ja “kamperen kun je leren”! Volgend jaar gaan we alleen een aantal dingen anders aanpakken. Er komt nog een extra “kledingkast” in de tent te staan, zodat alles kleding netjes opgeborgen ligt. Er gaan meer kratjes mee voor alle handdoeken en zwemspullen. We nemen een droogrek mee, zodat niet alle zeiknatte handdoeken door heel de tent liggen te drogen. Ook gaan we waarschijnlijk toch wel kijken voor een chemisch toilet. En we gaan niet 1 week maar twee weken! Zo heb je in ieder geval de eerste dagen de tijd om even te kunnen acclimatiseren.

camping Le Pin Parasol

Wij kregen veel vraag naar onze camping. Na een lange zoektocht op internet hebben wij uiteindelijk gekozen voor camping Le Pin Parasol in de regio Vendee. De reden hiervan is echt heel simpel. Deze camping heeft een nieuw gedeelte waarvan zowel het sanitair als de kampeerplaatsen als het zwembad er super chique uitzagen. Vooral het sanitair heeft de doorslag gegeven. Het sanitair op de camping is nog luxer dan wij thuis hebben. Whahaha qua luxe is dat overigens niet heel vreemd hoor. Onze badkamer is ruim 20 jaar oud en heel hard aan vervanging toe. De kampeerplaatsen op ons gedeelte (Nature & Sense) zijn allemaal vanaf 180 vierkante meter. Je hebt dus echt ruimte genoeg! Wij stonden er met een mega grote tent, een klein tentje voor de kids en een grote “partytent” plus een enorme bus.

De camping wordt heel goed schoongehouden Γ©n onderhouden. Het ziet er allemaal Tip Top uit. Ook het oudere gedeelte is super netjes. Het is inderdaad ietwat verouderd maar wel echt heel schoon.

Het zwembad in het oudere gedeelte is voor de kids ontzettend leuk. Daar zijn namelijk alle glijbanen. Het nieuwe gedeelte is zowel leuk voor kleine kinderen als 16+. Er is namelijk een gedeelte wat alleen voor 16+ is en wat bestaat uit meerdere bubbelbaden. Die baden zijn ook echt heerlijk warm. Geen straf dus om daar te vertoeven. Mocht je deze camping overwegen…… mannen mogen geen losse “zwemboxers” dragen. Het moet een strakke zwemboxer zijn. De eerste vier dagen is er bij Jan Willem niets over gezegd maar op dag 5 stond er iemand die een stuk strenger was.

Het eten op de camping was ook heel goed. Wij hebben helaas niet kunnen eten in het restaurant. Wel hebben we de eerste dag eten afgehaald bij de snackbar en dat was meer dan prima. De pizza’s waren lekker krokant en goed belegd. De Franse frietjes waren uiteraard ook lekker en Jan Willem zijn burger was okΓ©. Die was niet heel spannend voor de prijs die je ervoor betaalde.

Zo! Dit is uiteindelijk een heel verhaal geworden. Whahahaha ik had nog veel meer kunnen vertellen maar anders wordt het wel heel erg veel tekst. Volgend jaar gaan we terug, gaan we meer bezoeken en dan zal ik een overzicht maken met leuke plekjes die je kan bezoeken. Mocht je deze camping overwegen en ons vragen willen stellen? Stuur ons dan een berichtje.

O en om misverstanden te voorkomen….wij hebben deze vakantie gewoon helemaal zelf betaald.

Foto’s van onze eerste kampeervakantie in Frankrijk

vlechtjes maken voordat we op vakantie naar Frankrijk gaan

Jan Willem maakt eerst nog even vlechtjes bij Amaranthe voor een “vakantieproof” kapsel

We hadden het geluk dat Jan Willem deze Ford Transit Custum Ms-RT bus mocht rijden voor B4men. Ik had echt niet geweten hoe we anders alle spullen in onze CitroΓ«n C4 Picasso kwijt moesten krijgen. De bus reed echt fantastisch! Deze uitvoering kunnen we helaas niet betalen maar we gaan wel kijken of we misschien zelf een bus kunnen gaan rijden. Onze lease van onze huidige auto loopt namelijk binnenkort af.

opblaasbare tent opzetten

Helemaal doorgedraaid na het opzetten van de tent! Nee hoor, grapje…..het opzetten van de tent ging in principe heel erg vlot. Het was alleen echt heeeeeeeeeeeeeeeeeeeel erg heet!!!!!!

Ons plekje op de camping. Na een paar dagen in de hitte te hebben gezeten met eten. Besloten we om een extra tent te kopen bij Decathlon, zodat de tafel in de schaduw kon staan. Dit zat echt een stuk beter! Niet alleen als het zo heet was overdag maar ook als het aan het regen was zat je daar prima.

genieten op de camping Le Pin Parasol in Frankrijk

Deze twee hebben zich echt meer dan prima vermaakt tijdens het kamperen.

Alleen de eerste en laatste dag hebben we eten gehaald. De overige dagen heb ik zelf gekookt op de camping. We hadden een bbq gehuurd en ik had zo’n klein gaspitje mee. Dit ging allemaal prima en we hebben heerlijk gegeten. Ik heb een salade gemaakt met gegrilde kip, pasta met pittig gehakt, burgers, pasta met verse worst en een kalkoensalade.

spinnen in Frankrijk

AHHHHHHHHHHH ik schrok me s’ morgens kapot toen ik mijn ogen opendeed en dit enorme exemplaar zag zitten!!!!!!

Het zwembad op de camping was echt ontzettend fijn. Zeker voor camping begrippen was het een zeer ruim opgezet zwembad. Beaudine had haar beste vriendinnetje Emmy mee. Wat een lol hebben de meiden samen gehad. Amaranthe had van haar vriendinnetje een zeemeerminnenstaart gekregen en die was daar helemaal happy mee.

We hebben ook nog een dagje het eiland Noirmoutier bezocht. Wat een fantastisch eiland was dat. Super mooi strand, ontzettend gezellige winkeltjes en een prachtige natuur.

koffie bij No.Madd Coffee

We hebben ook nog gezellig iets gedronken bij een koffiebar genaamd No.Madd Coffee. Daar heb ik echt de lekkerste cappuccino ooit gedronken. Alleen daarom moet je daar naartoe gaan. Ik verheug me nu al op volgend jaar.

Het natuurzout van Noirmoutier staat bekend als een delicatesse. Wij hebben zelf uiteraard ook een paar zakjes gekocht.

De camping was echt een fijne plek om te vertoeven en de meiden hebben het ook erg naar hun zin gehad. We hebben ook nog 3 flessen wijn meegenomen naar huis die wij erg lekker vonden. Volgend jaar nemen we alleen wel iets meer mee πŸ˜‰

Even heel iets anders: wij krijgen momenteel veel vragen waarom Beaudine zo weinig zichtbaar is op onze foto’s. Beaudine heeft het momenteel een beetje lastig en voelt zich vaak niet zo lekker in haar vel zitten. Wij hebben altijd met de kinderen afgesproken, dat als ze niet op de foto willen, ze dit van ons ook niet hoeven. Het afgelopen jaar heeft er bij Beaudine toch echt wel aardig ingehakt en zij is momenteel druk bezig om alles te verwerken. Dit gaat met vallen en opstaan. Het kan dus zomaar zijn dat je haar binnenkort wel weer vaker gaat zien πŸ™‚